Waternet houdt mooi vaarexcursies op de Loenderveense Plas. Foto: Jan Dirk Bol
Waternet houdt mooi vaarexcursies op de Loenderveense Plas. Foto: Jan Dirk Bol (Foto: jan dirk bol)

Waternet houdt mooie excursies op Loenderveense Plas

De komende maanden kunt u mee met mooie vaar- en wandelexcursies op en rond de Loenderveense Plas, onder leiding van de boswachter. "En als u iets extra wilt, ga dan mee met een heerlijke high tea of high wine. We varen ook 's avonds, zodat u vanuit de boot van de zonsondergang kunt genieten. Ook een bezoek aan de Loenderveense molen is een optie."

Loenen/Regio - De Loenderveense plas is een prachtig natuurgebied waar Waternet een derde van het drinkwater voor Amsterdam voorzuivert. Het gebied is normaal niet toegankelijk voor publiek, dus een unieke kans om een kijkje te komen nemen. Aanmelden en meer informatie: www.waternet.nl/loenderveenseplas.

Donderdag 15 en 29 augustus en donderdag 12 september om 19.00 uur kunnen deelnemers varen bij zonsondergang met bezoek aan molen. "Na een leuke rondleiding door de Loenderveense molen maken we een prachtige vaartocht waarbij u het langzaam donker ziet worden. Geniet van de stilte onder de sterrenhemel." Kosten: gratis.

Zaterdag 17 augustus en zondag 1 september om 15.00 uur kan men varen met heerlijke high tea. "Kom een mooie vaartocht maken en geniet ondertussen van een lekkere kop thee met een zoet hapje." Kosten: 12,50 euro.

Zaterdag 31 augustus om 13.00 uur kunnen deelnemers varen op Terra Nova met een bezoek aan de molen. "Na een leuke rondleiding door de Loenderveense molen maken we een prachtige vaartocht. Geniet van de stilte en de natuur." Kosten: gratis. Woensdag 4 september om 19.00 uur is er een avondwandeling met de boswachter. "Deze avond maken we een flinke wandeling terwijl de zon langzaam ondergaat. We bezoeken de vogelkijkhut en gaan ook een mooi stukje varen." Kosten: gratis.

Vrijdag 6 september om 16.00 uur en zondag 15 september om 15.00 uur is het mogelijk om te varen met een high wine. "Zin in een mooie vaartocht met een drankje? Kom mee op onze stille elektrische boot voor een mooie route over Terra Nova. En geniet van een heerlijk glaasje wijn met een hartig hapje." Kosten: 12,50 euro. Zaterdag 14 september om 19.00 uur kun je vogels spotten vanuit de boot. "We varen van het licht naar het donker. U kunt genieten van prachtige vergezichten en er zijn altijd meer dan genoeg vogels te zien en te horen." Kosten: gratis. Woensdag 25 september om 19.30 uur kunnen deelnemers een avond varen met een meditatie. "Onder leiding van een meditatie docente doen we enkele ontspanningsoefeningen." Kosten: gratis.

Meer berichten