Willem Poot speelt vrijdag 9 augustus in de Pieterskerk in Breukelen. Foto: Ellen van den Berg
Willem Poot speelt vrijdag 9 augustus in de Pieterskerk in Breukelen. Foto: Ellen van den Berg (Foto: ellen van den berg)

Willem Poot speelt marktconcert in Breukelen

Breukelen - Willem Poot speelt vrijdag 9 augustus het marktconcert op het Bätz-orgel van de Pieterskerk in Breukelen. Het concert begint om 12.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang is vrij, er is wel een collecte na afloop.
Willem Poot wijdt het concert aan de grote Bach en diens geniale zonen. De muziek zat daar in de familie - en 'iedereen' wist dat. Het verhaal gaat dat er, toen er eens een positie aan een hof vrijkwam, een prinses zei: "Het geeft niet wie er komt, als het maar een Bach is". Dit gold niet zozeer de vader (men vond hem nogal eens te moeilijk), maar vooral zijn zoons, die veel bekender en geliefder waren dan hun vader. De muziekstijl in de tijd van de zoons was hoffelijker, losser, met meer uitdrukking van innerlijke roerselen.
Willem Poot begint met Praeludium & Fuga in cis klein van de grote Bach. Van de beroemde zonen worden een fuga, een sonate en een Rondeau ten gehore gebracht.
Willem Poot studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam orgel bij Albert de Klerk. Tevens studeerde hij Theorie der Muziek. Hij was docent Muziektheorie en Muziekgeschiedenis aan diverse conservatoria. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland en maakte diverse radio-, plaat- en cd-opnamen. Hij is continuo-speler in het ensemble Barok langs de Vecht.

Meer berichten