De renovatie van winkelcentrum Bisonspoor is in volle gang. Beeld: Wintertrust
De renovatie van winkelcentrum Bisonspoor is in volle gang. Beeld: Wintertrust (Foto: )

Renovatie Bisonspoor in volle gang

Van de redactie

Het dak gaat eraf

Winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen is aan het verbouwen! De renovatie van het winkelcentrum is onderdeel van het totale masterplan Bisonspoor 2020 (www.bisonspoor2020.nl), waarbij niet alleen het winkelcentrum wordt verbouwd. Naast de nieuwe lobby met business center voor de kantoorgebouwen is inmiddels ook een nieuwe parkeergarage voor ruim 1.100 parkeerplaatsen gerealiseerd.

maarssen - In de nabije toekomst worden vele nieuwe appartementen bijgebouwd. Het bestemmingsplan is voor een belangrijk deel van het nieuw beoogde woningbouwprogramma onlangs onherroepelijk geworden. Onder de noemer 'Bisonspoor Bouwt' zijn de afgelopen maanden al veel werkzaamheden verricht. "Een groot gedeelte hiervan was nog niet zichtbaar, maar momenteel beginnen de veranderingen snel zichtbaar te worden. Op de buitengevel is al goed te zien hoe het gaat worden", aldus Wintertrust.
De afgelopen maanden heeft een aantal ondernemers in het winkelcentrum al gerenoveerd. Zo heeft de supermarkt Dirk recentelijk de winkel heropend, waarbij extra vierkante meters zijn toegevoegd. Ook Vishandel Mossel heeft een nieuwe winkel: een volledig open entree, met houtwerk en veel glas.
De aankomende maanden wordt het middenplein van het winkelcentrum gerenoveerd. "Langzaam wordt het plein afgezet met gedecoreerde stofschotten. Dit is gedaan om geluidsoverlast te voorkomen en de veiligheid te borgen. Dit betekent dat het middenplein straks tijdelijk volledig afgesloten is waardoor u een kleine omweg moet maken naar uw favoriete winkels. Maar dit is niet voor niets, vanaf eind november gaat het plein weer open, met een geheel nieuw dak", aldus Wintertrust. "Het huidige dak gaat er dus letterlijk af en maakt plaats voor een nieuw en modern dak met veel meer doorzichtige materialen, wat gaat leiden tot meer lichtval in het winkelcentrum. Een nieuwe lift, nieuwe trap en nieuwe roltrappen zorgen voor een merkbare verandering van het middenplein."
Het is straks mogelijk om de werkzaamheden volledig te volgen. "Hoe het dak eraf gaat, hoe dit weer opnieuw opgebouwd wordt, noem het maar op. In de stofschotten worden namelijkkijkgaten geplaatst. Zo mist u niks van de ontwikkelingen. Langs de randen van het middenplein worden twee vides gerealiseerd. U kunt straks dus alle kanten op kijken en daarmee de winkels die u zoekt nog makkelijker vinden."
Tot en met 25 augustus is het mogelijk om mooie prijzen te winnen tijdens het Scan & Win Prijzenfestival. Op de koopzondagen staan leuke activiteiten gepland, zoals een graffiticursus in september. Alle reden dus om de agenda in de gaten te houden!

 

 

 

www.bisonshopping.nl

Meer berichten