Het IVN Natuuretmaal wordt gehouden op 24 en 25 augustus in Tienhoven. Foto: IVN Vecht & Plassengebied
Het IVN Natuuretmaal wordt gehouden op 24 en 25 augustus in Tienhoven. Foto: IVN Vecht & Plassengebied (Foto: )

IVN Natuuretmaal op boerderij Vredegoed: spannend festijn

Tienhoven - Het IVN Natuuretmaal wordt gehouden op boerderij Vredegoed in Tienhoven; een spannend natuurfestijn voor kinderen en (groot)ouders in het één na laatste weekend van de vakantie op 24 en 25 augustus van 14.00 tot 14.00 uur.

Op boerderij Vredegoed aan de Heuvellaan 7 in Tienhoven vindt het IVN Natuuretmaal plaats. "Hou je van buiten spelen, avonturen beleven in de natuur? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven echt iets voor jou", aldus het IVN.

IVN Natuureducatie Vecht & Plassengebied organiseert de vijfde editie van dit 24-uurs evenement met allerlei spannende en leerzame natuuractiviteiten. "We gaan polsstok-slootjespringen en zwemmen, kralen draaien van echte Vechtrivierklei en natuurkunstwerken maken. We gaan eten uit de natuur, door zelf kruidenboter en pesto te maken van eetbare kruiden. We gaan op watersafari door met schepnet waterbeestjes te vangen."

"Na het kampvuur gaan we nachtdieren spotten zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje. De volgende dag is er een weidewandeling met de boer en zijn er natuurbelevingsopdrachten."

De kosten zijn 17,50 euro per volwassene en 7,50 euro per kind. Elk kind zal minimaal een volwassene mee moeten nemen. "'s Avonds gaan we lekker broodjes bakken boven het kampvuur. Wij zorgen voor borden, bekers, bestek, allerlei drinken en vegaburgers, worstjes en brood (ook voor het ontbijt). Neem verder zelf iets te eten mee voor het gezamenlijke buffet, zoals een salade en ontbijt beleg. Vergeet vooral niet je slaapzak, tandenborstel, handdoek en droge kleren mee te nemen. Blijven slapen is natuurlijk niet verplicht; je kunt ook alleen de activiteiten meemaken."

Meer informatie is te vinden op de website: www.ivn.nl. "De deelname is beperkt dus wees er snel bij. Aanmelden is verplicht." Aanmelden kan bij Lolke Stelwagen en Marijke Zoetelief via: natuuretmaal@ivnvechtplassen.org.

Meer berichten