Op maandag 12 augustus speelt het Babylon Quartet op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen tweemaal een concert van één uur: om 14.00 uur en om 16.00 uur. Foto: Buitenplaats Doornburgh
Op maandag 12 augustus speelt het Babylon Quartet op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen tweemaal een concert van één uur: om 14.00 uur en om 16.00 uur. Foto: Buitenplaats Doornburgh (Foto: )

Grachtenfestival naar Doornburgh

Maarssen - Het beroemde Amsterdamse Grachtenfestival komt op maandag 12 augustus naar Buitenplaats Doornburgh in Maarssen met twee gratis klassieke concerten in de bijzondere binnentuin van het voormalige klooster. De strijkers van het Babylon Quartet spelen klassieke composities, geïnspireerd op volksmuziek uit het heden en verleden.

Tijdens deze editie van het Grachtenfestival spelen aanstormende Nederlandse en internationale talenten op pittoreske locaties in de Gooi en Vechtstreek. Op maandag 12 augustus speelt het Babylon Quartet op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen tweemaal een concert van één uur: om 14.00 uur en om 16.00 uur.

Tijdens dit concert in de binnentuin van de priorij speelt het strijkkwartet onder andere twee prachtige kwartetten van Haydn en Dvorak, geïnspireerd door vroegere Oost-Europese volksmuziek. De diverse interesses van de muzikanten komen tijdens dit concert duidelijk naar voren. Het Babylon Quartet sluit het concert af met muziek uit de jaren zestig, van onder meer Joni Mitchell en The Beatles. Het is de eerste keer dat het Grachtenfestival neerstrijkt op Buitenplaats Doornburgh. Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival; "De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival."

De toegang van dit openlucht concert in Maarssen is gratis. "Omdat de ruimte in de binnentuin beperkt is, raden we mensen aan om op tijd te komen. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de kapel van priorij Doornburgh", aldus de organisatie van het Grachtenfestival.

Het eerste concert op maandag 12 augustus begint om 14.00 uur, met vanaf 13.00 uur inloop. Het tweede concert begint om 16.00 uur, met vanaf 15.00 uur inloop. Buitenplaats Doornburgh is te vinden aan de Diependaalsedijk 17 in Maarssen. Meer informatie is te vinden via de website van de buitenplaats: www.buitenplaatsdoornburgh.nl.

Meer berichten