Het Grafisch Atelier Maarssen sluit het feestjaar af met exposities. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal
Het Grafisch Atelier Maarssen sluit het feestjaar af met exposities. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Grafisch Atelier Maarssen sluit feestjaar af

Maarssen - Ook dit jaar houdt het Grafisch Atelier Maarssen in augustus haar exposities in de Wilhelminakapel. De eerste twee weekenden, 3, 4, 10 en 11 augustus, tonen de leden hun recente grafische werk met als thema 'snelheid'. De laatste twee weekenden, 17, 18, 24 en 25 augustus, 'Anders dan Grafiek', omdat de leden ook nog andere vaardigheden bezigen. Het thema voor de kleine werken is 'Feest!'. Want dit jaar vierde het zo'n dertig tellende leden van de vereniging haar 40-jarige bestaan, met tal van activiteiten.

Op vrijdag 2 augustus om 20.00 uur opent Katrien Timmers, conservator van kasteel De Haar, de expositie. Beide exposities zijn geopend op genoemde weekenden van 13.00 tot 17.00 uur. De Wilhelminakapel is gelegen aan de Wilhelminaweg 7. De vereniging Grafisch Atelier Maarssen is veertig jaar geleden opgericht door een aantal cursisten van de cursus 'Etsen' van het toenmalig Cursusproject Maarssen. Het doel was zich verder te ontwikkelen in de grafische- of prentkunst waarbij ook andere druktechnieken aan bod kwamen. In de afgelopen jaren is het atelier een aantal keren noodgedwongen verhuisd en momenteel gevestigd aan het Harmonieplein in Maarssen, boven de bibliotheek. Voor belangstellenden en nieuwe leden: www.grafischateliermaarssen.nl.

Meer berichten