De nieuwe ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek is officieel geopend. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht
De nieuwe ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek is officieel geopend. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht (Foto: )

Vrolijke opening van ontdek- en beweegroute

Maarssenbroek - De nieuwe ontdek- en beweegroute in wijkpark Maarssenbroek werd woensdag 17 juli geopend. De route bestaat uit houten beelden en bij ieder beeld staat informatie over het dier en kunnen kinderen en volwassenen leuke beweegoefeningen doen. Vanaf nu kan iedereen op ontdekkingstocht naar de beelden.

Na de officiële opening ontdekte een grote groep kinderen samen met Wilde Bras vanuit de struintuin al een aantal dierenbeelden. Zij zagen de prachtige houten beelden van bijvoorbeeld de schildpad, snoek en gans. Ook de volwassenen liepen een rondje en probeerden een aantal beweegoefeningen die bij de beelden horen. Zo is het een echte fun- én fitroute. "Wil je ook samen met je (klein-) kinderen alle beelden en beweegoefeningen ontdekken? Kijk op www.sportpuntstichtsevecht.nl/ontdekroute."

De ontdek- en beweegroute is een initiatief van buurtbewoners uit Reigerskamp. Bij de aanleg kregen zij hulp van het project Gezonde Buurten. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Stichtse Vecht, Jantje Beton en IVN (natuureducatie) en stimuleert ideeën voor een groener en gezonder wijkpark. Ook de beweegoefeningen werden bedacht door inwoners.

Meer berichten