Vanaf september kunnen ook ouderen uit Breukelen een avondje uit met Vier het Leven. Foto: Vier het Leven
Vanaf september kunnen ook ouderen uit Breukelen een avondje uit met Vier het Leven. Foto: Vier het Leven (Foto: )

Samen op stap met Vier het Leven

Breukelen - Naar het theater gaan is geen vanzelfsprekendheid meer voor mensen met een hogere leeftijd. Onder het motto 'samen uit, samen genieten' organiseert Stichting Vier het Leven theater-, musea- en concertbezoeken met persoonlijke begeleiding voor ouderen (65+) die dit niet meer zelfstandig kunnen of willen ondernemen. In Maarssen kunnen ouderen al een paar jaar uit met Vier het Leven. Vanaf september kunnen ouderen uit Breukelen ook mee uit.

"Als mensen op leeftijd raken dan kan eenzaamheid of verminderde mobiliteit parten spelen om niet meer uit te gaan en dan is Vier het Leven een mooie oplossing" vertelt José Derks, vrijwilliger en locatiecoördinator. "Maar ook voor mensen die niet graag in het donker rijden of liever samen naar het theater gaan is Vier het Leven een fantastisch initiatief. We zien en horen vaak dat onze gasten het fijn vinden om samen met bekenden en mensen die zij nog niet kennen koffie te drinken, ervaringen te delen en een praatje te maken. We hebben een geweldig team van gezellige vrijwilligers die de ouderen begeleiden. De gasten worden door de vrijwilligers thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is." Regiocoördinator voor de regio Utrecht Elles Linssen: "Samen uitgaan en genieten van een mooie film of een prachtige voorstelling is een belevenis waar je je op verheugt en waar je thuis lekker van kunt nagenieten. Het aantal ouderen dat in de regio Utrecht met ons uit gaat stijgt enorm. We horen vaak van nieuwe gasten dat ze al lang niet meer naar het theater of bioscoop waren geweest, terwijl ze dat altijd zo graag deden. Dat is jammer en onnodig, want uitgaan is voor iedereen belangrijk en gezellig. Daarom hebben we de samenwerking met diverse theaters uitgebreid en zijn we een samenwerking aangegaan met nieuwe theaters. Hierdoor is er ruimte ontstaan om nu ook ouderen uit Breukelen mee te nemen naar het theater."

De voorbereidingen voor de organisatie van de uitjes zijn in volle gang. In samenwerking met de theaters, musea en filmhuizen zijn prachtige voorstellingen en films geselecteerd; een afwisselend aanbod van film, muziek, show, opera en klassieke concerten. "Dit seizoen gaan we onder andere naar Theater De Kom in Nieuwegein, het Fulcotheater in IJsselstein en Filmhuis Aan de Slinger in Houten. Voor klassieke concerten bezoeken we TivoliVredenburg en de Janskerk in Utrecht. Museumbezoeken, veelal in samenwerking met de MuseumPlusBus, zijn in het hele land."

Het nieuwe programma voor dit najaar ligt binnenkort op de deurmat bij de aangemelde ouderen. Zij maken hieruit hun eigen keuze en melden zich telefonisch of per post aan. Aanmelding of meer informatie 035-5245156 of info@4hetleven.nl. Vier het Leven is op zoek naar uitbreiding van haar team en is op zoek naar vrijwilligers. Informatie: www.4hetleven.nl.

Meer berichten