De coach van topgolfer Joost Luiten, Phil Alan, is te gast bij golfclub Old Course Loenen. Foto: Ruud Taal
De coach van topgolfer Joost Luiten, Phil Alan, is te gast bij golfclub Old Course Loenen. Foto: Ruud Taal (Foto: RUUD TAAL)

Coach van topgolfer te gast bij Old Course Loenen

Loenen - Phil Alan, de coach van Nederlands topgolfer Joost Luiten, was afgelopen maandag op uitnodiging van de 'Business Friends of Loenen' te gast bij golfclub Old Course Loenen.

In smeuïg Schots-Nederlands lichtte Phil een tip van de sluier op van het wel en wee binnen het professionele golfcircuit. Hij liet daarnaast met een uitgebreid scala aan slagen zien wat het effect is van een goede voorbereiding op elk shot en over wat het gevolg kan zijn van een klein stapje teveel naar links of rechts, een verkeerde grip of draai van de heupen. Deze 'Drill van Phil' gaf de golfende ondernemers uit Loenen en wijde omgeving in ieder geval genoeg inspiratie om daarna vol goede moed de baan in de te gaan voor een onderlinge wedstrijd.

Op hole 4, een par-3 van bijna 120 meter, kregen alle deelnemers de kans om Phil Allen te verslaan. Een viertal lukte dat, wat maar weer eens aantoonde dat golf een sport is die iedereen kansen biedt, aldus de goflclub. De 'Business Friends of Loenen' spelen vier keer per jaar een wedstrijd op Old Course Loenen en sluiten in oktober het speeljaar af met een galadiner in sterrenrestaurant 'Het Amsterdammertje' in Loenen. De opbrengst daarvan komt ten goede van het Fonds Gehandicaptensport, met name ter ondersteuning van de aangepaste sporten in de regio.

Meer berichten