De ontdek- en beweegroute in het wijkpark van Maarssenbroek wordt geopend op 17 juli. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht
De ontdek- en beweegroute in het wijkpark van Maarssenbroek wordt geopend op 17 juli. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht (Foto: )

Opening van ontdek- en beweegroute in wijkpark

Maarssen - In het wijkpark van Maarssenbroek wordt vandaag, woensdag 17 juli, de 'ontdek- en beweegroute' feestelijk geopend. De ontdek- en beweegroute is een route van houten beelden van dieren die in het wijkpark voorkomen. Ontdek de beelden in alle delen van het wijkpark op plekken waar de dieren daadwerkelijk gespot zijn. Iedereen is welkom.

Op woensdag 17 juli start de opening van de ontdekroute om 14.30 uur bij de ingang van de Struintuin. Deze is ter hoogte van Reigerskamp in het wijkpark te vinden. Door de route te lopen leren volwassenen én kinderen alles over bijvoorbeeld de schildpad, de reiger en de kikker. Daarnaast kan jong en oud bij elk beeld een oefening doen om er een actief uitje van te maken. Tijdens de opening zijn er volop activiteiten. Zo ontdekken de volwassenen de route en beweegoefeningen en gaan de kinderen samen met Wilde Bras op speurtocht naar de dieren. En voor iedereen is er een lekkere versnapering aanwezig. De opening wordt georganiseerd in samenwerking met het Milieu Educatief Centrum. De ontwikkeling van de ontdek- en beweegroute is een initiatief van buurtbewoners uit Reigerskamp. Bij de aanleg kregen zij hulp van het project Gezonde Buurten. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Stichtse Vecht, Jantje Beton en IVN (natuureducatie) en stimuleert ideeën voor een groener en gezonder wijkpark. Ook de beweegoefeningen werden bedacht door inwoners en wandelgroepen, zoals Slow Sports.

Meer berichten