Burgemeester Van Mastrigt houdt haar toespraak op grote hoogte. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Burgemeester Van Mastrigt houdt haar toespraak op grote hoogte. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: )

Hulpverleners centraal bij Midzomerbijeenkomst

Maarssen - De Midzomerbijeenkomst markeert het einde van het bestuurlijke seizoen en is voor het bestuur een manier om inwoners te verwelkomen en elkaar te ontmoeten. Dit jaar stonden de hulpverleners in het zonnetje. De tuin van Goudestein in Maarssen vormde het sfeervolle decor waar diverse hulpverleners zich door demonstraties, workshops, shows of informatiestands presenteerden.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt hield haar toespraak op grote hoogte, vanuit een hoogwerker van de brandweer: "Onze gemeente kent vele actieve hulpverleners zowel op vrijwillige als professionele basis. Wij zijn dankbaar dat deze mensen zich met zoveel passie en enthousiasme voor onze gemeente inzetten.''

De vrijwillige brandweer Maarssen was ook aanwezig en zoekt nieuwe leden. "De intensieve samenwerking met brandweercollega's levert een grote groep vrienden op. Je kunt menselijk leed helpen beperken en soms letterlijk een leven redden." Ook Handje Helpen gaf acte de présence; Handje Helpen zorgt voor de juiste match tussen een hulpvrager en een vrijwilliger of stagiair. "Wij bieden hulp aan kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers."

Meer berichten