Het U-pasjaar gaat officieel van start. Foto: U-pasbureau
Het U-pasjaar gaat officieel van start. Foto: U-pasbureau (Foto: )

Nieuwe U-pasjaar gaat officieel van start met nieuwe partner

Het nieuwe U-pasjaar is donderdag in het Spoorwegmuseum op het Maliebaanstation officieel geopend. In bijzijn van wethouder Linda Voortman en U-pasambassadrice Tineke Schouten kregen honderden U-pashouders gratis toegang tot het museum. Ook werd bekendgemaakt dat het Spoorwegmuseum als gloednieuwe partner aan het U-pasaanbod is toegevoegd. Onder meer inwoners uit Stichtse Vecht kunnen gebruikmaken van de U-pas.

Utrecht/Stichtse Vecht - "De U-pas zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen kunnen meedoen", licht wethouder Linda Voortman toe.

"Recreatieve activiteiten zoals een bioscoop- of museumbezoek vallen meestal als eerste af voor mensen met een laag inkomen. Met de U-pas bieden we pashouders de mogelijkheid om aan leuke activiteiten deel te nemen. Met het Spoorwegmuseum heeft U-pas een mooie, educatieve partner aan het U-pasaanbodtoegevoegd. Ik hoop van harte dat U-pashouders van hun pas gebruikmaken en ook naar dit prachtige museum komen."

Laag tarief

Nicole Kuppens, directeur van het Spoorwegmuseum, voegt hieraan toe: "Wij zijn blij met deze samenwerking. Per jaar verwelkomt het Spoorwegmuseum zo'n 400.000 bezoekers uit heel Nederland. Met de U-pas kunnen U-pashouders en hun gezinsleden vanaf vandaag tegen een laag tarief een bezoek aan ons museum brengen. Wij hopen dat velen dat ook zullen doen en een fantastisch dagje uit beleven."

Op vertoon van de U-pas krijgen U-pashouders 50 procent korting op een toegangsbewijs en kan het restant uit het tegoed worden voldaan.

Gratis pas

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht, waarvan al bijna 50.000 personen gebruikmaken. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan meer dan 1.100 leuke activiteiten.

Tegoed

Het U-pasjaar loopt van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020. Het persoonlijk tegoed kunnen pashouders tijdens dit U-pasjaar besteden aan sportieve en culturele activiteiten, cursussen, bioscoop, dagtochten, wellness, OV en andere interessante acties. U-pashouders bepalen zelf welke dit zijn. Het tegoed is persoonsgebonden: dit betekent dat het bedrag alleen voor de pashouder kan worden aangewend. De U-pas is een initiatief van de Gemeente Utrecht.

Meer informatie is te vinden op: www.u-pas.nl.

Meer berichten