Kees Swierts met de nieuwe brochure van de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Kees Swierts met de nieuwe brochure van de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Ondernemersvereniging Stichtse Vecht: 'samen welvarend'

Stichtse Vecht – Ondernemersvereniging Stichtse Vecht is de vereniging voor ondernemers uit Maarssen, Breukelen en Loenen. Leden ontmoeten er andere regionale ondernemers, om zaken te doen of samen te werken. Door samenwerking met overheden en andere partijen verbetert OVSV de positie van ondernemers in onze gemeente. 'Samen welvarend', dat is het motto.

Op dit moment telt de OVSV, in 2011 ontstaan uit de plaatselijke verenigingen in verschillende kernen, circa 160 leden en bedrijven uit diverse branches. Ook andere ondernemersverenigingen hebben zich aangesloten, zoals de Bedrijvenbelangenvereniging Herenweg/Gageldijk, Winkeliersvereniging Breukelen, VvE Techniekweg, Ondernemersvereniging Nautisch Centrum Breukelen en het ZZP-Platform SV. Om nog meer bekendheid te geven aan onder meer de leden, gemeenteambtenaren en andere contacten binnen de gemeente en regio is er een brochure gemaakt voorzien van alle informatie én is de website helemaal vernieuwd. Schrijver van de brochure is Kees Swierts, die het ZZP-Platform vertegenwoordigt in de OVSV en ook lid is van het bestuur.

''Als OVSV zijn wij een vereniging die soms achter de schermen opereert, maar nu wel eens wil laten zien wat wij allemaal doen. De OVSV is een soort paraplu waaronder alle belangen van de leden actief worden behartigd, wat dat ook moge zijn. De OVSV inspireert en ondersteunt de leden in uitvoering en groei van het ondernemerschap en biedt hen een platform om te netwerken. Dit doet zij door het uitwisselen van kennis, vaardigheden en ervaring. We organiseren lezingen met bekende sprekers als Tom Coronel en Helga van Leur, een Nieuwjaarsbijeenkomst, een zomerbarbecue en de befaamde Haringparty. Alles om de saamhorigheid te vergroten en elkaar op een ongedwongen wijze te ontmoeten. Verder maken we ons sterk voor woonruimte voor medewerkers van hier gevestigde of te vestigen bedrijven, de energietransitie van bedrijfsgebouwen, technisch onderwijs, verbetering van de bereikbaarheid en ruimte voor bedrijfsvestiging, en nemen wij deel aan de Beursvloer. Met de gemeente doen wij onder andere mee aan de stuurgroep Samen aan Zet, Stichting Leergeld, Negometrix en de Kerngroep Recreatie en Toerisme. Te veel om op te noemen.''

Swierts: 'Wij hopen met deze brochure duidelijkheid te geven waar wij voor staan als de OVSV. Niet omdat wij denken dat wij 'de wijsheid in pacht hebben', maar wel omdat wij graag meedenken en meepraten over de prioriteiten van onze leden." Meer informatie: www.ovsv.nl.

Meer berichten