Tjarda van Vugt uit Maarssen en fotograaf Marleen Kuipers zijn eregast bij de open van de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt'. Eigen foto
Tjarda van Vugt uit Maarssen en fotograaf Marleen Kuipers zijn eregast bij de open van de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt'. Eigen foto (Foto: )

Stichtse Vecht scoort op Rembrandt-tentoonstelling

Stichtse Vecht - Op de verjaardag van de grote schildersmeester Rembrandt, afgelopen maandag, waren kunstenaar Tjarda van Vugt uit Maarssen en haar collega, fotograaf Marleen Kuipers eregast bij de opening van de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt' van het Rijksmuseum. Hun werk is één van de 575 werken die tot 15 september in het museum te bezichtigen zijn.

Met de zomertentoonstelling 'Lang leve Rembrandt' bood het Rijksmuseum voor het eerst in zijn geschiedenis iedereen de kans om met eigen werk in het museum te hangen. Met als grote inspirator: Rembrandt. Meer dan 8.500 mensen uit 95 landen hebben deelgenomen aan de wedstrijd, van jong tot oud en van professional tot hobbyist. Van Vugt: "Ik was niet de enige gelukkige in de gemeente Stichtse Vecht die heeft deelgenomen en nu in het Rijksmuseum hangt. Er is nog meer werk van twee jonge deelnemers (9 en 11 jaar) afkomstig uit Maarssen en Breukelen te bezichtigen. De jongste deelnemer kwam ik toevallig op de opening tegen. Zij heeft een prachtig landschap van inkt op papier gemaakt. Maakt niet uit; jong of oud, professional of hobbyist. Al het werk in de tentoonstelling is mooi en bijzonder en het gevoel om één van de winnaars te zijn universeel. Namelijk; Superblij!."

Meer berichten