Maarssenaar Stefan Vreugdenburg met wethouder Anita Sorensen van de gemeente Maasdriel. Onderweg sprak hij met 24 zorgwethouders en een burgemeester. Eigen foto
Maarssenaar Stefan Vreugdenburg met wethouder Anita Sorensen van de gemeente Maasdriel. Onderweg sprak hij met 24 zorgwethouders en een burgemeester. Eigen foto (Foto: )

Stefan Vreugdenburg loopt 420 km

Door Ria van Vredendaal

Maarssen – Vanaf Maastricht wandelde Maarssenaar Stefan Vreugdenburg in acht dagen tijd dik vierhonderd kilometer naar Den Helder, waar hij vrijdag feestelijk werd onthaald op het stadhuis. Stefan Vreugdenburg wilde hiermee aandacht genereren voor Stichting 2109, die zich inzet voor herkenbaarheid en veiligheid van mensen met dementie.

Stichting 2109 bestaat sinds 2015 en heeft de 2109-button ontwikkeld. Deze button maakt mensen met dementie herkenbaar. De missie van Stefan is om zoveel mogelijk mensen met dementie aan deze button te krijgen. Maar minstens zo belangrijk is dat de button ook wordt herkend door de rest van Nederland, zodat zij in actie kunnen komen als ze iemand met een button zien ronddwalen. Een dubbele vierdaagse heeft Stefan achter de rug, een tocht die hij ook meermaals liep voor hetzelfde doel.

Stefan, ambassadeur van Stichting 2109, vernoemd naar Wereld Alzheimerdag op 21 september: ''Onderweg wilde ik zoveel mogelijk mensen informeren over dementie en de button. Daarvoor had ik ook alle zorgwethouders in de 44 gemeenten waar ik doorheen wandelde uitgenodigd een tijdje mee te lopen. Maar liefst 24 zorgwethouders en een burgemeester hebben een eind met me meegelopen, om te praten over de problematiek rondom dementie en wat de 2109-button specifiek kan bijdragen aan het verzachten van het leed. Bovendien zijn er artikelen geschreven in tal van kranten. En daar deed ik het voor.'' Zoon Moos fietste mee als organisator.

Meer berichten