Peter Leendertse en Diana Vos op het sportpark van LTCM. Foto: Danny van der Linden
Peter Leendertse en Diana Vos op het sportpark van LTCM. Foto: Danny van der Linden (Foto: Danny van der Linden)

Tennisvereniging LTCM helemaal in Franse sferen

Door Danny van der Linden

Maarssenbroek - De Maarssenbroekse tennisvereniging LTCM verkeerde zaterdag en zondag in Franse sferen. En dat kwam niet door het succes van wielrenner Mike Teunissen die na de eerste etappe in de Tour de France de gele trui mocht aantrekken. Bij de tennisvereniging vond een uniek sportevenement voor de jeugd plaats: het Roland Garros Grand Slam tennistoernooi.

Het evenement maakt deel uit van een landelijke tenniscompetitie. Kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar kunnen in verschillende steden Grand Slam toernooien spelen. In Maarssenbroek deden ongeveer zeventig kinderen mee aan het toernooi. Naast jeugdleden van LTCM kwamen er ook kinderen uit heel Nederland op het toernooi af. "Daar zijn we best blij mee", vertelt voorzitter Peter Leendertse. "Het is leuk om gastheer te mogen zijn van zo'n toernooi dat landelijke uitstraling heeft. Bovendien proberen we er ook naast de baan een gezellig evenement van te maken." De hele club was in het Frans gehuld. Naast de versieringen in de kleuren van de Franse vlag, was er ook een mogelijkheid om heerlijke Franse crepes te kopen en klonk er Franstalige muziek in het clubhuis waar Leendertse zelf als barman fungeerde. "Dat is niet mijn CD", lachte de preses. "Maar ik heb wel wat met Frankrijk. Ik ben er vaak op vakantie geweest met mijn gezin."

Diana Vos van de jeugdcommissie heeft namens LTCM voortvarend de organisatie van het toernooi opgepakt. "Er tennissen hier op het toernooi ongeveer twintig kinderen van onze eigen club. En er zijn er ongeveer veertig vanuit het hele land. Een snelle blik op de lijst laat plaatsnamen als Waddinxveen, Hilversum en Deventer zien. Er kan ook aan Jeux de Boules gedaan worden en er is een springkussen. Dus ze kunnen hun lol op", vertelt zij. De winnaar van alle toernooien maakt kans op een serieuze prijs. Vos: "De hoofdprijs is een reis naar Roland Garros in Parijs." Volgens voorzitter Leendertse een prachtig evenement: "Wij hebben gravelbanen, dus er ligt een parallel met Roland Garros. Dat is hét graveltoernooi van de wereld. Prachtig om te zien hoe de top daar over het gravel glijdt. Dat zie je overigens ook al terug bij de jeugd. Die glijden vaak meer soepel dan volwassenen."

Eén van de LTCM-deelneemster is de 10-jarige Frederique Jansen. "Ik heb er veel zin in om vandaag mee te doen aan het toernooi, maar ik moet vanmiddag ook nog naar een feestje."

Meer berichten