Eigen foto
Eigen foto (Foto: )

Fighter aan het woord: Gert Joan Bouma

De komende tijd laten wij deelnemers van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht aan het woord.

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in de Vecht bij Breukelen, waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Deze week is dat Gert Joan Bouma uit Vreeland.

Wie ben je?
Ik ben Gert Joan Bouma, ik woon al meer dan 25 jaar in Vreeland en ik zwem dit jaar voor de tweede keer mee met Swim to Fight Cancer in de Stichtse Vecht.

Ik ben neurochirurg van beroep en werk in twee grote Amsterdamse ziekenhuizen.

'Vaak kunnen we als dokters iets betekenen, maar soms staan we machteloos'


Hoe ga je je inzetten voor Swim to Fight Cancer?
Ik ga net als vorig jaar weer mee zwemmen en geld ophalen. Vorig jaar heb ik uit mijn eigen netwerk best een aardig bedrag bij elkaar weten te brengen en dit jaar ga ik dat weer proberen. Ik zwem nu mee in een bedrijfsteam met een grote groep enthousiaste zwemmers en we gaan vast ook nog een fund-raising evenement organiseren met elkaar.


Wat is je motivatie?
Door mijn werk in het ziekenhuis heb ik regelmatig te maken met mensen die lijden aan kanker. Vaak kunnen we als dokters iets betekenen, maar soms staan we machteloos…

Iedere keer besef je dan weer hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt gedaan en dat er nieuwe behandelingen komen voor kanker.

Voor mij persoonlijk was een belangrijke drijfveer om vorig jaar mee te doen het feit dat een goede vriend en collega van mij volkomen onverwacht werd getroffen door leukemie en ernstig ziek werd.

Vanuit mijn onmacht besloot ik toen om die 2 kilometer te gaan zwemmen.

Het afgelopen jaar is hij er dankzij een zware en nieuwe medische behandeling als door een wonder toch weer langzaam bovenop gekomen. Dit heeft mij gesterkt in de opvatting dat terugvechten helpt!


Wat is je doel?
Mijn doel is om ook dit jaar weer zoveel mogelijk geld in te zamelen ten behoeve van het kankeronderzoek.

Daarnaast hoop ik dat we er net als vorig jaar weer een sportieve en gezellige dag van maken met zijn allen.

Zwem ook mee op zondag 1 september. Schrijf je nu in of doneer via de website https://stichtsevecht.swimtofightcancer.nl. Lees binnenkort hier het verhaal van een andere FIGHTER.

Meer berichten