Karitha Wassenaar van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht was vorig jaar vrijwilliger van het jaar. Foto: gemeente Stichtse Vecht
Karitha Wassenaar van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht was vorig jaar vrijwilliger van het jaar. Foto: gemeente Stichtse Vecht (Foto: )

Vrijwilligers nomineren voor jaarlijkse prijs

Stichtse Vecht - Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met Gilde Stichtse Vecht en de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Inmiddels heeft het Gilde de oproep om te nomineren verstuurd naar de vele vrijwilligersorganisaties in de gemeente.

Wethouder Hetty Veneklaas: "Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. Zij zetten zich belangeloos in voor de sport- of muziekvereniging, doen boodschappen voor de buren, organiseren activiteiten in de buurt of helpen mee in de zorg. Zij leveren een onmisbare bijdrage aan onze samenleving en aan de leefbaarheid in de wijken". Om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligersprijs moet de vrijwilliger (jong of oud) of de vrijwilligersgroep een bijzondere prestatie hebben geleverd of een lange staat van dienst hebben. De enige jaren geleden gewijzigde opzet, waarbij ook vrijwilligersgroepen en -organisaties in aanmerking komen voor de prijs, is een groot succes gebleken.

Hetty Veneklaas roept nadrukkelijk op om jonge mensen te nomineren: "Eind augustus gaan we met leuke publiciteitsacties nominaties van jonge vrijwilligers ophalen." Vrijwilligers of groepen voordragen kan tot en met 25 september via www.gilde-stichtsevecht.nl/verkiezing-vrijwilliger-van-het-jaar.

Meer berichten