Shirma Rouse treedt op tijdens het Muziekfestival Nigtevecht op zaterdag 24 augustus in het Adri Amesz Park. Foto: Kas van Vliet
Shirma Rouse treedt op tijdens het Muziekfestival Nigtevecht op zaterdag 24 augustus in het Adri Amesz Park. Foto: Kas van Vliet (Foto: Kas van Vliet)

Muziekfestival Nigtevecht: Shirma Rouse en Krystl

Nigtevecht - Shirma Rouse is een van de artiesten die optreedt tijdens het Muziekfestival Nigtevecht op zaterdag 24 augustus.

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. Nadat ze, opgegroeid op het eiland Sint Eustatius, op haar 19e naar Nederland kwam om te studeren, bouwde ze al snel een muzikale carrière op. Eerst vooral als achtergrondzangeres van grote artiesten als Chaka Khan en Alain Clark, later ook als soloartiest. Ook Krystl treedt op tijdens het festival in augustus. Zij brak in 2010 door met haar debuutalbum Rolling en stond daarna onder andere in het voorprogramma van Marco Borsato in het Gelredome.

Voordat om 22.00 uur de hoofdacts The Royals, Shirma Rouse en Krystl van start gaan, is er vanaf 16.00 uur een afwisselend programma van muzikanten met een link met Nigtevecht. Zo is er een optreden van een speciaal voor de gelegenheid opgericht koor en verzorgen de basisschoolleerlingen van het Leerorkest een miniconcert. Verder is er een reünie-optreden van de Groningse studenten jazzband AMF met Nigtevechters Thijs Hoogenboom (saxofoon) en Liesbeth Ulijn (zang).

En het muziekfestival is geen muziekfestival zonder een dampende set van 'huisband' Turning Tides met frontvrouw Pauline Hoogland en saxofonist Ben Goes.

Meer berichten