Felicitaties voor de nieuwe kinderburgemeester: Merle Schweppe. Foto: Ria van Vredendaal
Felicitaties voor de nieuwe kinderburgemeester: Merle Schweppe. Foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Merle is nieuwe kinderburgemeester

Door Ria van Vredendaal

Stichtse Vecht - Met 837 van de in totaal uitgebrachte 1797 stemmen, 45,6 procent, is de 10-jarige Merle Schweppe uit Breukelen de derde kinderburgemeester van onze gemeente geworden.

Wethouder Hetty Veneklaas maakte als juryvoorzitter afgelopen donderdag de uitslag bekend in de trouwzaal van Goudestein. Veneklaas: "Jullie waren alle drie ijzersterke kandidaten, hebben prima campagne gevoerd en hebben jullie best gedaan om de opvolger te worden van Britt Klomp als kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Helaas kan er bij een verkiezing maar één winnen. Merle kreeg de meeste stemmen."

Voor haar medestrijders Irene Tennekes en Ole Roelofs was het even zuur, maar zij namen het sportief op. Zij blijven als raadgevers beschikbaar achter de schermen.

Merle, leerling groep 7 van basisschool De Bijenschans in Breukelen, was heel blij met de uitslag. "Natuurlijk ben ik heel erg blij dat ik Britt kan opvolgen als kinderburgemeester, hartstikke leuk. Ik ga erg mijn best doen, ik wil graag zoveel mogelijk in contact komen met andere kinderen en dan kunnen ze ook dingen aan mij vragen."

"Ik wil zelf graag dat kinderen meer betrokken worden als er dingen worden bedacht in Stichtse Vecht en ik ben zelf erg enthousiast over sport. Jullie gaan zeker nog van me horen." Merle voerde de afgelopen weken campagne met de slogan 'Stichtse Vecht mooier met Merle'.

Als kinderburgemeester heeft Merle verschillende taken. Zij vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Ze praat met hen over dingen die zij belangrijk vinden in Stichtse Vecht en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. Samen met de gemeente bedenkt ze oplossingen voor onderwerpen waar de kinderen mee komen. Ook gaat zij met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die belangrijk zijn voor kinderen en is zij aanwezig bij officiële gelegenheden.

Huidig kinderburgemeester Britt Klomp, tevens jurylid, was één van de eersten die Merle mocht feliciteren. ''Ik heb zo'n superleuk jaar gehad!'', vertelt ze enthousiast voor RTV Stichtse Vecht. Britt Klomp: ''Ik ben op heel veel plekken geweest waar ik anders nooit zou komen en heb veel nieuwe mensen ontmoet.''

De nieuwbakken kinderburgemeester wordt voor het schooljaar benoemd per 1 september 2019. Merle Schweppe wordt op dinsdag 1 oktober geïnstalleerd aan het begin van de raadsvergadering. Britt Klomp neemt dan afscheid en draagt haar ambtsketting over aan Merle.

Meer berichten