Dochter Janneke, Jeannette Bonouvrié, Harry van Goor en Conny Verkerk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Dochter Janneke, Jeannette Bonouvrié, Harry van Goor en Conny Verkerk. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: Ria van vredendaal)

Hollandse Nieuwe voor de Voedselbank

Stichtse Vecht – Een ondernemer met een hart van goud, zo mag je Harry van Goor uit Maarssen gerust noemen. Deze Spakenburgse Zeevishandel aan het Pieter de Hooghplein, voorzag vrijdag alle cliënten, vrijwilligers en vaste leveranciers van de Voedselbank ruimhartig en gratis van de Hollandse Nieuwe.

''Een echt cadeautje!'', was een deelnemer dankbaar. ''Dat zit er gewoonlijk natuurlijk niet in, een paar euro voor één visje. Maar hij smaakt me super en ik ga mijn gezin ook blij maken!'' Het initiatief kwam van de vrijwilligers Conny Verkerk en Jeannette Bonouvrié, maar Harry van Goor was gelijk om. Met zijn dochter Janneke stond hij vrijdag bij de Voedselbank de gehele dag haringen schoon te maken. Conny: ''Per gezin heeft iedereen tot en met vier personen een doosje van vier haringen in hun pakket voor deze week gekregen. Gezinnen bestaande uit meer dan vier personen kregen twee doosjes. Maar ook onze vaste leveranciers wilden we graag bedanken met een haringfeestje. Wij 'leven van de geef'. Wij zijn hen iedere week weer intens dankbaar, en desondanks is het iedere week weer een puzzel om 100 goed gevulde boxen samen te stellen. Een moeilijkheidsfactor daarbij is dat we een groot tekort hebben aan verse groente en zuivel. Potentiële leveranciers mogen zich altijd melden!''

Meer berichten