Het echtpaar met de locoburgemeester. (Foto: Ria van Vredendaal)
Het echtpaar met de locoburgemeester. (Foto: Ria van Vredendaal) (Foto: Ria van Vredendaal)

Diamanten huwelijk voor echtpaar Van Dam

MAARSSEN - Gisteren was het echtpaar Van Dam-Warmelink 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Jeroen-Willem Klomps kwam het paar vorige week al de felicitaties namens de gemeente overbrengen, en genoot van hun unieke plekje aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Door Ria van Vredendaal

''Ik begrijp nu volkomen waarom u zegt hier nooit meer weg te willen!'', bewonderde hij de tuin aan het water en de pracht aan schepen die langs kwamen. Teus van Dam is nog geen 100 meter verderop geboren, en toen hij dit huis in de verkoop zag staan aarzelde hij geen moment. Voor destijds 5,5 duizend gulden was hij de eigenaar, zonder dat zijn verloofde daarvan wist. Hannie kwam uit Benschop en was pas 14 toen ze Teus ontmoette op de zangvereniging. Hij werkte toen in Benschop, in de bouw, later was hij instructeur. Tijdens een vakantie op Texel, samen met een ander stel (en gescheiden slaapplaatsen!), verloofden zij zich en een paar jaar later stapten zij in het huwelijksbootje. In eerste instantie wilde ze niets van het huis aan de Kanaalstraat weten, maar na een stevige renovatie trok ze bij. Om er nooit meer weg te willen.

Zwemmen en lezen doen ze allebei graag. Mijnheer is dol op fietsen, dat is z'n lust en z'n leven. Daarnaast zit hij nog op gymnastiek. Mevrouw maakt kaarten, liefst in het zitje in de tuin. Beiden hebben heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Hij: ouderling/PCOB. Zij: Wereldwinkel, de Diaconie en Vrouwenbond De Passage. De kinderen wonen nogal verspreid. Een zoon woont in België, een dochter in Enschede en een zoon in Maarssenbroek. Samen met hen en de drie kleinkinderen gaan ze binnenkort genieten van een buffet aan huis. Hannie: ''Wat zal het heerlijk zijn om ze allemaal weer eens bij elkaar te hebben, we kijken er erg naar uit!''

Meer berichten