Britt Straatmeijer ontvangt de wethouders in haar atelier. (Foto: Joke Stapper)
Britt Straatmeijer ontvangt de wethouders in haar atelier. (Foto: Joke Stapper) (Foto: Joke Stapper)

Wethouders bezoeken Danne ateliers

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag waren de DagdagDanne dagen op de locatie Straatweg 66a in Breukelen.

Door Joke Stapper

BREUKELEN - Omdat het pand de komende zomer gesloten gaat worden, organiseerden de gebruikers van de ateliers een afsluiting waarvoor het publiek was uitgenodigd om meubels te komen kopen die overbodig worden, nu geen nieuwe ruimte gevonden is om naartoe te verhuizen. Ook met kunstwerken en andere producten, zoals tassen en kleding, werden bezoekers blij gemaakt; deze werden voor kleine prijsjes verkocht.

Bij wijze van opening van de Dagdagdanne dagen ontving het grootste deel van de huurders de wethouders Maarten van Dijk en Jeroen Willem Klomps met beleidsambtenaar Miriam van Gelder en Patricia. Nadat het bezoek enkele keren daarvoor was uitgesteld waren de ateliers houders blij om een blijk van medeleven te ondervinden namens de gemeente Stichtse Vecht.

Annet Koops heette de afvaardiging van B&W welkom, memoreerde aan het verleden van de Danne ateliers door te benadrukken dat het spijtig is dat zij hun derde locatie op rij moeten verlaten. De deelnemers zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en vergroten elkaars inspiratie. Men betreurt het dan ook dat ieder voorlopig zijns weegs zal gaan - de een gaat terug naar huis, een ander betrekt tijdelijk of langdurig een andere ruimte. Wel heeft men toegezegd om tot de sluiting te blijven huren, tot eind augustus. Eén van de andere bestuursleden doet verslag van een avond in de afgelopen maand waarop drie partijen, het SWIB , Voetlicht en een derde huurder tegelijk gebruik maakten van verschillende ruimten. "Deze multifunctionele ruimte zal node gemist gaan worden. We zullen dan ook input verzamelen om te kijken of er nog ergens mogelijkheden bestaan voor een ruimte elders in de gemeente Stichtse Vecht."

Het welkom in de binnenruimte wordt onderbroken voor een rondgang langs de ateliers. Peter Damm bijt het spits af. Hij heeft veel te vertellen over zijn werk als gitaarbouwer en deelt zijn zorgen omtrent zijn behoefte aan een werkruimte met de wethouders. Hij heeft dringend een andere ruimte nodig om zijn leerling gitaarbouwers aan het werk te houden. In het tassenatelier van Christine Maria vergaapten de bezoekers zich aan de tassen. Kristien, tassenontwerpster, legt uit hoe het tassen ontwerpproces verloopt. Sinds enige tijd werkt zij samen met Peter Damm die onderdelen voor haar tassen vervaardigt.

Wanneer ook de ruimtes van Stapper en Co coaching; Vanetty, de tassen van Netty en de werkplaats van Annet Koops, Jan Jansen en Marjoke Reinink zijn bekeken, geeft Toneelclub Voetlicht een kleine voorstelling. Klomps en Van Dijk nemen in de binnenkamer afscheid met de woorden: "We blijven uitzien naar mogelijkheden voor de Danne Ateliers." Wanneer zij de deur achter zich sluiten zijn de achterblijvers het erover eens: het was goed dat de wethouders er waren.

Meer berichten