Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt na de zomervakantie, wegens groot succes,
opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar. (Foto: Privé)
Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt na de zomervakantie, wegens groot succes, opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar. (Foto: Privé)

Gitaarcursussen na de zomervakantie

MAARSSEN - Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt na de zomervakantie, wegens groot succes,
opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar, voor leerkrachten in het basisonderwijs, voor ouders en grootouders. Een leuke, korte, beginnerscursus waarbij u de techniek vlot onder de knie krijgt. Er is ook een korte cursus voor gevorderden, die start iets eerder. Schrijf u snel in.

Om een vervolg te geven aan de succesvolle beginnerscursus van afgelopen seizoen, is er nu ook een korte gevorderdencursus. Deze cursus is voor gitaristen die de meeste open akkoorden redelijk vlot kunnen spelen. Het lesmateriaal sluit aan op de cursus liedbegeleiding voor beginners van afgelopen seizoen. Mensen met de nodige speelvaardigheid kunnen direct al aan deze tweede cursus deelnemen. In deze cursus komen aan bod : barré akkoorden, slagmanieren zoals rock en reggae, het zoeken van akkoorden bij een bestaand liedje, muziektheorie, plektrumtechniek, liedrepertoire, tokkeltechnieken en transpositie.

De cursus omvat acht lessen van een uur op zaterdag van 09.15-10.15 uur, vanaf 2 november van 10.15-11.15 uur, in het gebouw van de muziekschool aan de Gaslaan 12 in Maarssen. De lesdata zijn: 31 augustus, 14 en 28 september, 12 oktober, 3, 16 en 30 november, 14 december, 11 en 25 januari 2020.

De cursus liedbegeleiding voor beginners is bedoeld om leerkrachten in het basisonderwijs, en ook ouders en grootouders, op weg te helpen bij het leren begeleiden van liedjes op de gitaar, voor gebruik in de klas en thuis. Voor deze cursus is geen muzikale voorkennis nodig. Het liedrepertoire is afgestemd op de onder- en bovenbouw van het basisonderwijs. In de cursus komen de volgende zaken aan bod: het stemmen van
de gitaar, het lezen van akkoordsymbolen, het zoeken van akkoorden bij een bestaand liedje, muziektheorie, plectrumtechniek, liedrepertoire en aanslagmanieren.

De cursus omvat tien lessen van een uur op zaterdag van 09.15-10.15 uur in het gebouw van de muziekschool aan de Gaslaan 12 in Maarssen. De lesdata zijn: 2, 9, 16 en 23 november, 7 en 14 december, 11, 18 en 25 januari 2020.

U dient bij de cursussen zelf voor een instrument te zorgen. De kosten bedragen € 200,- voor zowel de beginnerscursus als de vervolgcursus, inclusief lesmateriaal en de gitaardocent is Frank Mommers. Heeft u vragen, dan kunt u gerust contact met hem opnemen: tel. 0652420984 of e-mail: f.mommers @casema.nl. Website: www.frank-mommers.com. De cursussen gaan door bij voldoende inschrijvingen en het is ook mogelijk om, in overleg, een cursus op locatie te verzorgen. Belangstellenden kunnen een inschrijfformulier krijgen via Frank Mommers. Na inschrijving ontvangt u een factuur. Wacht niet te lang met inschrijven, reageer voor 30 juni.

Meer berichten