Het vrouwenelftal van VV Maarssen. Tekst: Danny van der Linden, foto: VV Maarssen
Het vrouwenelftal van VV Maarssen. Tekst: Danny van der Linden, foto: VV Maarssen (Foto: VV Maarssen)

Vrouwen VV Maarssen behalen finale play-offs om topklasse

Maarssen - De vrouwen van VV Maarssen hebben zich zaterdag geplaatst voor de play-off finale om een plek in de Topklasse. Op het eigen Sportpark werd Fortuna '54 met 3-1 verslagen. Volgende week speelt VV Maarssen Vrouwen 1 hierdoor de finale tegen Woezik, dat als tiende geëindigd is in de Topklasse.

De prestatie van de vrouwen, die worden getraind door coach Van Dijk, is bijzonder. Plaatsing voor de topklasse zou een unieke prestatie zijn. Nooit eerder speelde een vrouwenelftal van de vereniging VV Maarssen op een dergelijk hoog niveau. Normaliter komt het elftal uit op zondag, maar in de nacompetitie kan dit naar de zaterdag verplaatst worden als de tegenstander een zaterdagelftal is. Tot op heden legt spelen op de zaterdag de vrouwen uit Stichtse Vecht geen windeieren.

Hoewel de wedstrijd onder moeilijke weersomstandigheden werd gespeeld, had VV Maarssen afgelopen weekend weinig moeite met de Limburgse dames. Al bij de eerste de beste aanval was het raak toen rechtsback Lisanne de Weert mee naar voren kwam. Alleen door een overtreding afgestopt kon worden. Sharona Abels ging achter de vrije trap staan en draaide de bal goed in bij de eerste paal. Daar kwam Lianne Grin als een duveltje uit een doosje voor haar man en knalde de bal in het dak van het doel.

De voorsprong gaf Maarssen vleugels, want twee minuten later was het weer raak toen uitblinker Sarina Pua de bal op Anne Vroege teruglegde. Die faalde niet en maakte de 2-0. Toch kwam Fortuna terug in de wedstrijd toen het 2-1 werd. Echter, in de tweede helft maakte Linda van der Meijden een einde aan de dromen van Fortuna. Volgens Sharona Abels was de wedstrijd tegen Fortuna '54 makkelijk dan de wedstrijd daarvoor. "Ook al was het lastig voetballen met de harde wind. We zijn blij hoe de wedstrijd voor ons is verlopen", zegt ze.

Abels speelt aanstaande zaterdag haar laatste wedstrijd in het shirt van VV Maarssen, uitgerekend in de finale. "Dat zal onze zwaarste beproeving tot nu toe worden", verwacht ze. "Woezik is een goed team uit de topklasse. Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden en wij zullen echt als team moeten spelen om een resultaat te halen. Ik denk wel dat we al vaker in het verleden hebben bewezen dat we dit kunnen en we gaan er zeker ook van genieten!"

Meer berichten