Verbinding is het thema van de achtste editie van de Vechtse Vaarparade. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal
Verbinding is het thema van de achtste editie van de Vechtse Vaarparade. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Verbinding is thema van Vechtse Vaarparade

Stichtse Vecht - Weinigen zullen zich nu al bezig houden met het einde van het vaarseizoen 2019, maar de organisatie van de Vechtse Vaarparade is er alles aan gelegen met een goede planning vanaf nu de 8e editie op zaterdag 14 september tot een weergaloos succes te maken.

Dat het thema dit jaar in het teken zou komen te staan van Jaap Verkroost, was voor organisator Arjan van den Hoek een uitgemaakte zaak. De voormalige wethouder was een geliefd voorzitter van de jury, zowel bij de organisatie als bij zijn mede-juryleden. Het thema 'verbinding' is bedacht door zijn echtgenote José Verkroost. Tegen een ander medium reageerde zij: ''Mijn man was heel erg van de verbinding. Zijn leven stond daar in het teken van. Verbinding van mensen, verbinding van de kernen van Stichtse Vecht en ook de Vecht als verbinding tussen de verschillende kernen. Hij zou dit thema geweldig hebben gevonden.'' Een nieuwe voorzitter is gevonden in Frank van Liempdt, voormalig raadslid en wethouder van Stichtse Vecht, die zich erg verguld voelt met zijn benoeming. De parade zorgt elk jaar voor een prachtig (licht)spektakel op de Vecht. Als vanouds is de start om 20.00 uur bij de Mijndense sluis.

Meer berichten