Melissa Caris uit Maarssenbroek wil zelfdoding bespreekbaar maken en doet mee aan de Urban Trail in Utrecht. Eigen foto
Melissa Caris uit Maarssenbroek wil zelfdoding bespreekbaar maken en doet mee aan de Urban Trail in Utrecht. Eigen foto (Foto: )

Melissa rent Urban Trail voor vader

Door Ria van Vredendaal

Maarssenbroek – ''Begin vorige maand heeft mijn vader de keuze gemaakt om uit het leven te stappen. Een keuze die voor ons allen als donderslag bij heldere hemel kwam en die niemand heeft zien aankomen. Omdat ik niet op de bank wil blijven zitten, maar in actie wil komen om zelfdoding bespreekbaar te maken, heb ik besloten om op zondag 16 juni, tevens Vaderdag, samen met mijn beste vriendin Marieke de KLM Urban Trail in Utrecht te lopen. Mijn doel is om voor die tijd zoveel mogelijk geld op te halen voor 113 Zelfmoordpreventie. Mijn vader en andere dierbaren ermee terughalen kunnen we helaas niet meer, maar het thema bespreekbaar maken wel. Help jij mee? Elke donatie is welkom, klein of groot en anoniem doneren kan ook. Alvast ontzettend bedankt voor je hulp!'' Zo luidt de Facebook-boodschap van Melissa Caris uit Maarssenbroek.

Moeder Josette Monfrooij voegt toe: ''De rechercheurs die het onderzoek leidden, gaven ons ter overweging om de doodsoorzaak niet naar buiten te brengen. Maar voor ons was er eigenlijk geen enkele twijfel. En als je dan met mensen hierover praat, dan blijkt dat iedereen, werkelijk iedereen iemand kent die, veelal ook nog recent, een einde aan zijn/haar leven heeft gemaakt. Kennelijk is het toch nog een taboe, want pas als je jezelf bloot geeft, komt deze informatie boven water. Ik denk dat het een steeds groter maatschappelijk probleem wordt omdat de maatschappij aan het verharden is. Een beetje begrip en waardering, een luisterend oor, een vriendelijk woord kunnen al veel goed doen om iemand weer een sprankje hoop te geven, het gevoel dat iemand er toe doet. Mijn dochter kan haar vader niet meer helpen, maar de stichting kan genoeg andere mensen te helpen om de moed te hervinden om de uitdagingen van het leven aan te gaan, in plaats van de moed om zichzelf van het leven te beroven.''

De KLM Urban Trail Series is een razend populair loopconcept in Nederland waarbij je de binnenstad op een sportieve en unieke manier ontdekt. Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door gebouwen, kerken, theaters, stadions, binnentuinen en steegjes waar je anders nooit komt. Met na afloop samen gezellig wat eten, drinken en je ervaringen delen. De start en finish zijn in Utrecht op de Mariaplaats. Vervolgens rennen deelnemers door het Conservatorium, Hoog Catharijne, Kinepolis, Jaarbeurs, Muntgebouw, Molen de Ster, Tivoli Vredenburg, stadsbrasserie de Utrechter, Social Impact Factory Utrecht, JEU de boules bar, studentenvereniging SSR-NU, gevangenis de LiK, Stadsschouwburg, Pandhof Domkerk, het Stadhuis en de Centrale Bibliotheek. De overweldigende belangstelling voor de derde editie heeft tot nu toe geresulteerd in ruim 2.000 inschrijvingen. Het is een leuk en sportief evenement om naar te kijken en de deelnemers aan te moedigen. De start is vanaf 9.30 uur, rond 13.00 uur wordt de laatste loper verwacht.

Voor wie de actie van Melissa wil steunen: www.gofundme.com/lopen-voor-113-zelfmoordpreventie.

Meer berichten