De Skeelerronde gaat dit jaar niet door. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal
De Skeelerronde gaat dit jaar niet door. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Skeelerronde in Maarssenbroek gaat dit jaar niet door

Maarssenbroek - Slecht nieuws van de organisatie van de Skeelerronde die dit jaar voor de 10e keer zou worden gehouden: De Skeelerronde gaat in ieder geval dit jaar niet door.

Voorzitter Raimond Kerkhof: ''We waren in januari weer begonnen met de voorbereidingen voor de jubileumeditie, en een datum was eigenlijk al geprikt. Het draaiboek en ideeën in grote lijnen waren al klaar en ook Sportfondsen Stichtse Vecht had zich weer gemeld om als hoofdsponsor een steentje bij te dragen. Hoe zwaar het ons ook valt, vorige week hebben we het besluit moeten nemen dit jaar geen Skeelerronde te organiseren."

"De afgelopen jaren zijn het aantal handjes afgenomen en komt de organisatie terecht op een hele kleine groep. Enthousiaste vrijwilligers, maar er kwamen te veel taken en verantwoordelijkheden bij een te weinig aantal mensen, en we zijn bang dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en erger nog de veiligheid. We hadden nog het idee om een uitgeklede versie van de Skeelerronde dit jaar te doen, maar dat is natuurlijk geen optie voor een jubileumeditie."

"De afgelopen jaren hebben wij verschillende bronnen aangesproken om nieuwe vrijwilligers voor de organisatie te krijgen, maar tot op heden zonder resultaat. Al een aantal jaar zijn wij op zoek naar een penningmeester en afgelopen jaar zijn de functies van hoofdcoördinator, secretaris en PR ook vacant geworden.

Er zijn weliswaar wat nieuwe vrijwilligers, en een vaste groep die al heel lang het team steunt, die altijd goed meedenkt en veel werk verricht, maar met dit huidige team kunnen wij dit mooie evenement niet dragen. Zelf heb ik ook de beslissing genomen om na 9 jaar niet meer de kar te wil trekken. Wel willen wij heel graag dat dit evenement blijft bestaan, want er zijn al zo weinig activiteiten in Maarssenbroek, en we hebben de afgelopen jaren veel positieve reacties mogen ontvangen."

"Wij doen bij deze een oproep en hopen dat er vrijwilligers of verenigingen opstaan die dit leuke evenement, waar ieder jaar veel mensen van jong tot oud groot plezier aan beleven, willen voortzetten. Wij dragen de organisatie graag zo goed mogelijk over en zullen voor begeleiding zorgen. En nu hopen we dat volgend jaar alsnog een grootse 10e editie van de Skeelerronde georganiseerd gaat worden met een goed bezette en enthousiaste organisatie."

"Wij willen allen hartelijk bedanken die ons al die jaren hebben gesteund en op de dag zelf klaar stonden. Hopelijk kan er volgend jaar weer op hun gerekend worden.''

Meer berichten