Team 'Run for Ruurd' staat op 16 juni weer aan de start. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Yvonne Rutjens
Team 'Run for Ruurd' staat op 16 juni weer aan de start. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Yvonne Rutjens (Foto: yvonne rutjens)

Team 'Run for Ruurd' staat voor zevende keer aan de start

Stichtse Vecht - Voor de 7e keer staat op 16 juni team 'Run for Ruurd' aan de start van de 'Run for Kika' in het Máximapark in Vleuten. Deze sponsorloop heeft als doel om sponsorgeld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar kinderkanker en meer genezing van kinderkanker mogelijk te maken.

Team Ruurd rent al jaren voor de nu 17-jarige Ruurd van Besouw, die sinds januari 2015 in behandeling is voor botkanker. Moeder Corine vertelt: ''Zelf wonen wij in Maarssenbroek en wordt er voor onze zoon gerend door zijn vrienden, klasgenoten, ouders van klasgenoten en leraren van het Niftarlake College. Zelfs leraren en leerlingen van zijn oude basisschool KBS Franciscus lopen mee. Ook vanuit het dorp zijn er veel vaste teamleden. Zoals van zijn oude hockeyteam van MHV en de schakers van zijn schaakclub Vegtlust.''

Vele duizenden euro's zijn inmiddels bij elkaar gelopen. Afgelopen januari heeft het team nog een bedrag van 12.000 euro opgehaald bij de 2e editie van de Winterrun. Corine vervolgt: ''Ruurd weet al meer dan 3,5 jaar dat hij de strijd tegen de kanker niet zal winnen. Dat is heel verdrietig en onwerkelijk, tegelijkertijd is het ook een wonder dat Ruurd er nog steeds is en ook bij de 7e editie aanwezig kan zijn om 'zijn team' bij de finish binnen te halen. Ruurd heeft inmiddels al meer dan 50 chemokuren achter de rug en is er sinds de vorige zomerrun onophoudelijk mee doorgegaan, met wisselend succes. In het afgelopen jaar zijn er weer nieuwe uitzaaiingen geconstateerd die gelukkig succesvol zijn bestraald. Al met al is het voor Ruurd een moeizame weg van vallen en opstaan. Ondanks de tegenslagen voert bij Ruurd de positiviteit de boventoon. Naar school gaan zit er niet meer in, hij is slechts tussen de kuren door in staat om in de middag nog wat lessen te volgen, waardoor de opgelopen achterstand te groot is geworden. Hij haalt veel energie uit fietsen op zijn aangepaste fiets met zijn vader. Zodra zijn conditie en het weer het toelaten is Ruurd op zijn fiets te vinden om Maarssen en omgeving te verkennen en gezellig te lunchen in de omstreken. Zijn vrienden Guido, Niels, Noah, Melvyn, Christian, Bart, Jasper en Olivier zijn nog steeds na al die tijd zijn vaste vriendengroep die vaak bij Ruurd te vinden zijn om te gamen, naar de film te gaan en te kletsen. Onbetaalbaar zo'n trouwe vriendengroep!''

''Voor de Run for Ruurd zijn al 78 renners ingeschreven en is ruim 8.000 euro opgehaald. We hopen dat we net zoals voorgaande edities meer dan 100 renners in ons team krijgen." Informatie en sponsoren: www.runforkika.nl/run-for-ruurd.

Meer berichten