Iedereen is welkom bij de natuuractiviteit. (Foto: Privé)
Iedereen is welkom bij de natuuractiviteit. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

IVN Watersafari bij Maarsseveense plas

In het kader van de Landelijke Slootjesdagen organiseert het IVN Vecht & Plassengebied vrijdag 14 juni van 18.30 tot 20.30 u een watersafari bij de Maarsseveense plas, Herenweg 55 te Maarssen.

MAARSSEN - Met schepnetten, bakken, lepels, loepen en zoekkaarten gaan de kleine waterbeestjes gevangen worden en worden ze onder de loep bekeken. Daarna kan je uitzoeken welke diertjes je gevangen hebt en dit kunnen zijn: waterkevers, ruggezwemmers, schaatsenrijders, kokerjuffers, libellelarven en kikkers. Als het mooi weer is, kan er nog gezwommen en gesnorkeld worden om het mooie onderwaterleven te bekijken. Mogelijk zien we tussen de waterplanten de rietvoorn, baars, karper en de snoek. Deelnemers kunnen hun eigen snorkelspullen (en zwemkleding) meenemen.

Er zullen ook snorkelattributen aanwezig zijn. De startplek is rechts van de hoofdingang van de Maarsseveense plas, naast InnStyle bij de IVN vlag. Parkeerplaats voor auto en fiets is aanwezig. De deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage voor de vereniging is gewenst. Deze watersafari is zeker ook een leuke activiteit voor gezinnen. Aanmelden kan bij Iemy Brand, iemymartine@gmail.com (0652684938).

Meer berichten