Tweede Beat the Rotary Event

Onder de noemer “Beat The Rotary” werd Rotary Club Maarssen vorig jaar september op een zeer ludieke manier uitgedaagd middels een gaaf filmpje door de jeugd en het G-team van OVVO. (Zie youtube: https://youtu.be/hecpJOPufks). Die uitdaging konden de mannen van de Rotary niet laten schieten. Op 29 mei was het dan zo ver. Rotary Club Maarssen stuurde zijn sterkste en gezelligste afvaardiging naar de OVVO hal voor een krachtmeting met de spelers en speelsters van het G-team aangevuld met selectie spelers. Na een warm onthaal was er een gezamenlijk eten om voldoende koolhydraten voor de wedstrijd binnen te krijgen. De jongens en meiden van het G-team legden in korte tips de spelregels uit… de mannen waren er helemaal klaar voor!

Na een gezamenlijke warming up kregen de mannen een stevig lesje korfbal, het was duidelijk te zien dat het G-team het hele jaar hard had getraind en toegewerkt had naar deze wedstrijd. De ouders en jeugd van OVVO maakten met diverse sfeer acties en trommels op de tribune gedurende de hele wedstrijd een waar feestje van. Het spel golfde op en neer en de ene bal vloog nog mooier in de korf dan de andere. Hilarisch was nog dat de Rotary mannen onderling elkaar ook nog pardoes uitschakelde in het heetst van de strijd. Diverse scores werden opgeluisterd met geweldige juich acties waar mening profvoetballer jaloers op kan worden. Na een goed, en vermoeiend uur, stond er uiteindelijk 9-9 op de borden en floot de scheidsrechter af. Na diverse ererondes voor het G-team kon de spreekwoordelijke derde helft beginnen.

De Rotary Club Maarssen heeft in één avond veel geleerd bij deze 85 jaar oude club. OVVO bruist en heeft mooie plannen voor de toekomst. Het G-team en de jeugd zijn razend enthousiast over het spelletje en dat werkte zeer aanstekelijk. OVVO is een zeer actieve vereniging in Stichtse Vecht met diverse jeugd- en volwassenen teams. Recentelijk hebben ze het hoofdveld opgeknapt en kijken ze uit naar verdere groei. Jaqueline van den Akker van OVVO, had de handschoen opgepakt en de avond georganiseerd. “Met de geweldige avond hebben we de C-jeugd en het G-team een super leuke afsluiting van het seizoen kunnen geven. En het was een hele leuke manier om ons G-team meer in het zonnetje te zetten.”, aldus Jaqueline van den Akker.

Frank Ammerlaan, voorzitter van de goede doelen stichting van de Rotaryclub Maarssen, vond ook de avond zeer geslaagd. “Na het schaken tegen Vegtlust was dit ons tweede ‘Beat the Rotary’ event. Een stuk intensiever, maar zeer intens genoten van het pure spelplezier dat de spelers van OVVO uitstralen. Het is mooi om te zien hoe een sportclub zich zo actief inzet voor de jeugd en het G-team in het bijzonder. Onze 500 euro komt op een hele goede plek terecht!”

De volgende Beat The Rotary activiteit staat op de agenda bij de Vechtloop. Ook hier ‘lopen we met de organisatie’ mee….

Meer berichten