Eddy Vorm op het veld van VV Maarssen. Tekst en foto: Danny van der Linden
Eddy Vorm op het veld van VV Maarssen. Tekst en foto: Danny van der Linden (Foto: Danny van der Linden)

Spits Eddy Vorm en VV Maarssen zitten vol ambitie

Maarssen - De overstap van VV Montfoort naar het lager spelende VV Maarssen wekte bij veel volgers van het amateurvoetbal enige verbazing. Toch waagde Eddy Vorm de sprong. Nu, enkele maanden later kan worden geconstateerd dat het goed heeft uitgepakt: Vorm speelt met plezier op Sportpark Daalseweide, werd kampioen en speelt volgend jaar met VV Maarssen in de tweede klasse.

"Ik begrijp dat er verbazing was", zegt Vorm. "Maar ik kende VV Maarssen al. Met ons bedrijf deden we al iets in de sponsoring. En het sportieve verhaal sprak me aan. Maarssen wil graag iets moois neerzetten en een paar klassen hoger spelen."

Naast Eddy Vorm, die in het verleden actief was voor onder anderen RKC Waalwijk, FC Mageburg (Duitsland) FC Breukelen, SC Woerden en VV De Meern, werden meer spelers uit hoger spelende ploegen aangetrokken. "Dat zegt ook iets over de ambities van deze club", meent Vorm.

"Maar het is niet alleen belangrijk dat je goed kunt voetballen. Je moet ook bij de club passen. Het is hier altijd erg gezellig en na de wedstrijden blijft iedereen wel wat drinken." Volgens de spits, die in het verleden furore maakte door met VV De Meern meerdere malen te promoveren, zijn bij VV Maarssen de randvoorwaarden aanwezig om ook een dergelijk traject af te leggen. "Hier zitten mensen die echt graag hogerop willen en weten welke weg ze willen bewandelen."

"Alles is hier prima georganiseerd. Zo hebben we een heel leuk trainingskamp gehad en zijn de sponsorzaken en sportieve faciliteiten goed op orde. Ik denk dat Maarssen nog hoger kan komen dan in de tweede klasse. En die ambitie hebben we ook met zijn allen. Zowel de club als de spelersgroep."

Vorm is blij met het kampioenschap en de bijbehorende promotie uit de derde klasse. "In de tweede klasse wordt toch anders gespeeld. Daar wordt echt gevoetbald. Ik denk dat ons dat nog beter ligt. Misschien kunnen we ook een treetje hoger nog voor verrassingen zorgen", zegt hij. "Ik vind het ook mooi om te zien dat ons succes van dit seizoen afstraalt op Maarssen. Je merkt dat de club leeft. Er komt meer publiek en spelers komen graag bij ons voetballen."

Meer berichten