Team van ’t Amsterdammertje: Dennis Steenbergen, Marco van der Wijngaard, Floris Wieten. Foto: Corina van Manen, Foodlovestories
Team van ’t Amsterdammertje: Dennis Steenbergen, Marco van der Wijngaard, Floris Wieten. Foto: Corina van Manen, Foodlovestories (Foto: )

Team 't Amsterdammertje wint kookwedstrijd

Loenen - De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Tijdens de wedstrijd, die op 21 mei op het schip de Denick II plaatsvond, hadden de koks de opdracht een gerecht te maken van asperges en een product uit de Oosterschelde, begeleid door een bijpassende drank.

Het team van restaurant 't Amsterdammertje bestaande uit Marco van de Wijngaard, Floris Wieten en Dennis Steenbergen wist de vakjury te imponeren met een terrine van asperge met paling, waarbij algenkroepoek en strandkrabbenbroodjes. Daarbij schonken zij een weissburgunder van Weingut Bergdolt uit de Duitse Pfalz.

De prestaties van de teams werden beoordeeld door een vakjury, waarin SVH Meesterkok Sjaak Jobse (Plat de Zélande) en sterrenchefs Eric van Bochove ('t Vlasbloemeken) en Jermain de Rozario (De Rozario). Sommelier Tim Theuns van tweesterrenrestaurant Pure C beoordeelde de drank-spijscombinaties.

Het team van 't Amsterdammertje ging naar huis met onder meer een bokaal gemaakt door de Zeeuwse kunstenares Marian van Garsel, een handgemaakt keukenmes van Mknives, een dinerbon van restaurant De Rozario, een servies van Platez en een tatoeage van Cajac Tattoo.

Meer berichten