In Breukelen wordt op 30 mei het Foodtruck Festival Lentekriebels gehouden. Foto: Evenementenorganisatie Bruisend
In Breukelen wordt op 30 mei het Foodtruck Festival Lentekriebels gehouden. Foto: Evenementenorganisatie Bruisend (Foto: )

Foodtruck Festival Lentekriebels op Hemelvaartsdag in Breukelen

Breukelen - In het sfeervolle park Boom en Bosch in het centrum van Breukelen wordt op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, het Foodtruck Festival Lentekriebels gehouden. Van 13.00 tot 20.00 uur is er van alles te beleven, te doen, te ervaren en te proeven.

"Het voelt als een grote ongedwongen familiebijeenkomst waar iedereen het leuk vindt om elkaar weer eens te zien en te spreken", aldus de organisatie van het Foodtruck Festival. "En wat is leuker dan met elkaar te kletsen in een Bourgondische en bruisende omgeving met de leukste mobiele keukens en je te wanen in een Ibiza-achtige omgeving?"

Evenementenorganisatie Bruisend bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden. "Waar het in Breukelen ooit begon gaan we het vijf jaar later vieren met een speciale voorstelling. In de muziekkoepel geeft Steven Kazan een voorstelling die iedereen leuk zal vinden. Steven heeft een komische uitstraling met een perfect gevoel voor timing en visuele humor. Steven, de jongste zoon van goochelaar Hans, treedt op rond 14.30 uur."

De hele dag is er zomerse muziek te horen in het park, maar het gaat extra swingen als er dansoptredens zijn. "We werken graag samen met lokale dansscholen. Ook deze keer zijn er diverse optredens rondom de muziekkoepel. De dansscholen die meedoen zijn Dance Center NL en Terpsichore. De optredens starten om 13.30 en om 15.45 uur, zodat alle kids en ouders ook kunnen genieten van de voorstelling van Steven Kazàn." Vanaf 17.00 uur is er live muziek met hits als Zoutelande, Jolene en Sitting on the dock of the bay. "De mobiele keukens komen allen tezamen om een heerlijk groot openluchtrestaurant te creëren. Check in bij de rijdende pop-up keukens en neem plaats op het heerlijke terras. Wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje pulled pork of buikspek, of wil je liever voor de verandering een hete pieper? De heerlijkste vers gezette koffies haal je bij de echte Streetbarista en de gerechten met vlees van de Mobile BBQ moet je echt geproefd hebben." Er zijn foodtrucks met onder andere pita's, specials van hangop en yoghurt, wafels, churros, tosti's en panini's, ambachtelijke friet, hamburgers, Italiaans schepijs en broodjes kip en hotdog. "Bij de bar haal je bruisende biertjes, bijzonder lekkere wijnen, frisdranken en voor de kids is er slush puppy." Verspreid door het park zijn kramen, tenten en fashiontrucks te vinden met het Ibiza-thema. En voor kinderen zijn er allerlei activiteiten, zoals een draaimolen en zweefmolen en een spelwagen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Meer berichten