De Breukelse Bende doet vandaag, woensdag 29 mei, mee aan Tour du ALS. Eigen foto
De Breukelse Bende doet vandaag, woensdag 29 mei, mee aan Tour du ALS. Eigen foto (Foto: )

Breukelse inwoners fietsen Mont Ventoux op voor Tour du ALS

Breukelen - De Breukelse Bende doet vandaag, woensdag 29 mei, mee aan Tour du ALS: een pittige fietstocht die zo'n 570 deelnemers uitdaagt de 'kale berg' Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen voor Stichting ALS, te voet of op de fiets. De vijf inwoners van Breukelen, namelijk Rob en Nanda Idink, Alexander en Elsbeth Tolmeijer en Lucas Beekman, zullen één of meerdere keren deze zware berg beklimmen per fiets. En dat betekent: 21 km continu klimmen, een totaal van 1.570 hoogtemeters, een uitdaging zelfs voor de meest getrainde fietsers.

"Wat de Tour du ALS zo speciaal maakt, is dat mensen met deze vreselijke ziekte ook deelnemen. Dit een fantastische prestatie. Hele teams werken samen om ALS-patiënten naar boven te duwen. En dat is de reden dat De Breukelse Bende hun steentje wil bijdragen."

In Nederland zijn er ongeveer 1.500 mensen met ALS. Deze ziekte is dodelijk en jaarlijks overlijden zo'n 500 mensen hieraan. Vooralsnog is er geen behandeling gevonden om deze ziekte om te zetten van een dodelijke naar een chronische ziekte. Daar is onderzoek en natuurlijk geld voor nodig. De Breukelse Bende fietst voor hun overleden familieleden en alle andere patiënten.

De werving van sponsorgeld gaat goed: in totaal is er al meer dan 1 miljoen euro opgehaald. De Breukelse Bende heeft ook een mooi bedrag verzameld, mede dankzij de betrokkenheid van lokale bedrijven en inwoners van Breukelen. Zo stonden er collectebussen bij fietswinkel Age van 't Hoff en dierenwinkel Beestenboel. Bij Jumbo worden al drie maanden statiegeldbonnen verzameld. Ook heeft Vechtstreek Wijnen een speciaal Tour du ALS wijnpakket samengesteld. "Dank jullie wel voor jullie bijdrage. Samen trappen we ALS de wereld uit", aldus het team uit Breukelen.

Voor meer informatie of om te sponsoren: www.tourduals.nl (sponsor de Breukelse Bende).

Meer berichten