De warming up werd gezamenlijk gedaan. Tekst: Danny van der Linden, foto: LMHC Loenen
De warming up werd gezamenlijk gedaan. Tekst: Danny van der Linden, foto: LMHC Loenen (Foto: LMHC Loenen)

Kennis maken met de hockeysport bij LMHC

Loenen - Een kleine tweehonderd kinderen waren vrijdagmiddag bijeen op het hockeyveld in Loenen aan de Vecht. Zij kwamen af op de FRIENDS.ONLY middag waarop de jeugd kennis kon maken met hockey bij LMHC Loenen.

De Loenense Mixed Hockey Club organiseerde de middag speciaal voor kinderen van groep twee tot en met groep vijf. "Het was erg gezellig", zegt Madeleine Meerten namens LMHC.

"Kinderen die bij ons hockeyen en altijd op vrijdagmiddag trainen, deden dit nu tegelijkertijd. Bovendien konden zij een vriendje of vriendinnetje meenemen om die laten zie hoe leuk hockey is." Zelf beoefent Meerten de sport vanaf haar zesde jaar. "En nog steeds doe ik het met veel plezier. Maar ook mijn moeder hockeyt nog steeds."

De kinderen die vrijdagmiddag bij LMHC aanwezig waren, openden de middag met een warming-up die werd verzorgd door sportvereniging Wilskracht uit Loenen. Daarna werden ze verdeeld in meerdere teams en langs diverse trainingsactiviteiten gestuurd. "Er was ook een springkussen en we hadden een stormbaan. Die waren erg populair", weet Madeleine Meerten die enthousiaste reacties opving van de jonge deelnemers. "De kinderen vonden het heel leuk! Natuurlijk is het afwachten of ze ook echt lid willen worden van onze vereniging, maar het doel was om ze te laten ervaren dat hockey een hele leuke sport is."

Bij LMHC bestaat ook de mogelijkheid om alleen trainingslid te zijn. "Dan speel je geen wedstrijden", legt Meerten uit. "Dus dan train je eens per week met een hockey-elftal mee."

Het voordeel is volgens Madeleine Meerten op deze manier met meerdere sporten in aanraking kunnen komen. "Zo hebben we jongetjes die voetballen en daarnaast als trainingslid van LMHC aan hockey doen", aldus Meerten. "Je ziet vaak dat jongens toch meer moeite met de sport hebben. Hockey is wel een technische sport. "Daar zijn meisjes op een bepaalde leeftijd net handiger in."

De Loenense Mixed Hockey Club bestaat deze week 44 jaar en werd opgericht door een aantal enthousiaste mensen die via de lokale krant een oproep deden om meer hockeyers te vinden. Zo'n zestig mensen kwamen op de oproep af. Anno 2019 beschikt de sportvereniging, naar eigen zeggen, over een van de meest knusse en gezellige clubhuizen van de regio.

Meer berichten