Vlnr.: Janna, Lies en Else voor het gemeentehuis. De MaS-markt vindt plaats op 22 mei van 19.00 tot 20.15 uur in RSG Broklede in Breukelen. Foto: Laura Raimondo
Vlnr.: Janna, Lies en Else voor het gemeentehuis. De MaS-markt vindt plaats op 22 mei van 19.00 tot 20.15 uur in RSG Broklede in Breukelen. Foto: Laura Raimondo (Foto: )

Maatschappelijke stage is kans die je moet grijpen

Breukelen - Else, Janna en Lies openen op woensdagavond 22 mei op uitnodiging van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht de Maatschappelijke Stagemarkt in RSG Broklede in Breukelen. Met hun 16 en 17 jaar zijn de meiden de jongste ambtenaren van Nederland. Een bijzondere bijbaan die ze overhielden aan hun maatschappelijke stage.

Tijdens de maatschappelijke stage steken leerlingen twintig uur vrijwillig hun handen uit de mouwen bij een lokale organisatie. Voor velen de eerste keer dat ze onbetaald iets doen voor de samenleving. De scholieren kiezen zelf een stageplek die bij ze past: bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, bij hun eigen sportclub, een festival in de buurt, een dierenasiel of de gemeente.

Else, Janna en Lies: "Als junior-adviseurs adviseren we de gemeente over vraagstukken die betrekking hebben op jongeren, maar bijvoorbeeld ook over duurzaamheid en veiligheid. Het is heel gaaf om onze mening te mogen geven over dingen die hen aangaan. We leren vaardigheden die later goed van pas zullen komen. Omdat de stage van beide kanten zo goed beviel, heeft de gemeente ons zelfs officieel in dienst genomen." De Maatschappelijk Stagemarkt (MaS-markt) wordt door de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht georganiseerd voor leerlingen van RSG Broklede en het Broeckland College.

Meer berichten