Organisatoren van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht hebben een bezoek gebracht aan basisschool St. Ludgerus in Loenen aan de Vecht. Foto: Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht
Organisatoren van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht hebben een bezoek gebracht aan basisschool St. Ludgerus in Loenen aan de Vecht. Foto: Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht (Foto: )

Inschrijven voor Junior Swim

Loenen - Organisatoren van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan basisschool St. Ludgerus in Loenen aan de Vecht. In groep 7 en 8 is verteld over het belang van onderzoek naar kanker. Door het laten zien van de aftermovie van de Swim 2018 maakten de organisatoren de kinderen enthousiast om deel te nemen aan de Swim 2019. Het is de aftrap van een aantal bezoeken aan lagere scholen binnen Stichtse Vecht.

De Junior Swim wordt voorafgaand aan de 2.000 meter Swim gehouden in de Vecht op 1 september. Kinderen van 10 tot 15 jaar oud zwemmen die dag 500 meter in de Vecht bij Breukelen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Door een speciale Junior Swim te organiseren wordt ook de jeugd binnen Stichtse Vecht betrokken bij dit goede doel. "Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die aan kanker lijdt. Door mee te doen kunnen kinderen op een leuke en sportieve manier iets doen."

"Het is dit jaar ook mogelijk om met je hele klas of een deel in een team te zwemmen. Kinderen zijn extra gemotiveerd als ze met vriendjes en vriendinnetjes in een groep kunnen zwemmen en oefenen. Ook het werven van donaties is leuker om met elkaar te doen. Hoe kun je zoveel mogelijk geld ophalen? Kun je een leuke actie bedenken?", aldus de organisatie.

"Wilt u ook een bezoek krijgen met uitleg over de mogelijkheden om mee te doen aan de Swim? Marina Wilten en Cecile Honig komen met veel enthousiasme voor groep 7 en 8 op school vertellen over de Swim. Een informatieve bijeenkomst met een sportieve uitkomst."

Fight Cancer organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight Cancer; een record. Hiermee hoopt Fight Cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer steunt jonge, talentvolle onderzoekers en artsen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie.

Meer berichten