Kunstenaar Simon Hof met twee van zijn kunstwerken. Foto: Ria van Vredendaal
Kunstenaar Simon Hof met twee van zijn kunstwerken. Foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

'Met mijn werken wil ik een bijna meditatieve kalmte creëren'

Door Ria van Vredendaal

Stichtse Vecht - De Vereniging KunstRonde Vecht Plassen heeft 25 leden, waaronder twee galeries en 23 kunstenaars die vanuit verschillende disciplines, schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, glas en brons, werkzaam zijn.

De vereniging presenteert zich elk jaar door het organiseren van een kunstroute in het Vecht- en Plassengebied. Langs de Vecht van Maarssen tot 's-Graveland, en langs de plassen van Kortenhoef en Loosdrecht tot aan Breukeleveen.

De kerndoelstelling van de KunstRonde staat al bijna 25 jaar vast: een geïnteresseerd publiek laten kennismaken met de aangesloten kunstenaars en hun werk, door ateliers en expositieruimtes open te stellen, waarbij de persoonlijke ontmoeting met de kunstenaar centraal staat. De route is zowel per auto als per fiets te doen.

Komend weekend, zaterdag 18 en zondag 19 mei, is het weer zover. Van 11.00 tot 17.30 uur zijn ruim 500 kunstwerken te zien en te koop. Naast de openstelling bij kunstenaars thuis, zal ook de centrale overzichtsexpositie weer plaatsvinden in de Pauluskerk, Straatweg 37 in Breukelen. Een mooie plek waar elke deelnemende kunstenaar vertegenwoordigd is met een kunstwerk. De opening hiervan is vrijdag om 20.00 uur, waarbij iedereen welkom is.
En van de deelnemende kunstenaars is Simon Hof. Hij woont op een prachtig plekje aan de Maarssense Machinekade en maakt keramische sculpturen: "Als ik naar mijn werken kijk, wil ik een bijna meditatieve kalmte creëren. Een perfecte bocht zonder onderbreking of deuk. Een perfecte balans in kleuren en patronen van het glazuur. Geen symmetrie, omdat volledige symmetrie geen spanning oplevert. Tijdens het creatieproces moet iets worden gecreëerd dat niet noodzakelijkerwijs wordt verwacht. Alsof het materiaal zijn eigen weg heeft gekozen. Zoals in de natuur, mijn inspiratiebron. Het is belangrijk dat het kunstwerk er uit ziet alsof het zo gegroeid is. Momenteel ben ik gefascineerd door zaden en zaadcapsules. Door middel van een speciaal stookproces creëer ik het gewenste craquelé-patroon. Dit wordt mijn derde KunstRonde. Bezoekers kunnen mijn werken verwachten rond mijn woning, maar ook op speurtocht gaan door de tuin. Vorig jaar mocht ik wel 300 bezoekers verwelkomen, ik kijk er naar uit!"
De KunstRonde is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Stichtse Vecht en plaatselijke sponsors. Kijk voor alle informatie, het boekje en plattegrond op www.kunstronde.nl.

Meer berichten