Heleen vand er Waal in de groentetuin bij de Baron van Nagellhoeve. Tekst en foto: Joke Stapper
Heleen vand er Waal in de groentetuin bij de Baron van Nagellhoeve. Tekst en foto: Joke Stapper (Foto: joke stapper)

Senpathiek Wonen houdt 'dolle Boerendag' in Kockengen

Kockengen - Op zaterdag 18 mei van 11.00 tot 16.00 uur wordt er een 'dolle Boerendag' gehouden bij Senpathiek Wonen aan Laag Nieuwkoop 30 in Kockengen. Allerlei activiteiten zijn er voor jong en oud: workshops wol vilten, aquarelleren, Florentines (soort gebak) maken en striptekenen. Men kan zich van tevoren aanmelden.

Er is koffie en thee te koop met wat lekkers erbij en er kan gegeten worden door een lekkere hamburger van Lindenhoff te eten. Kinderen mogen zich uitleven met verf, kunnen geschminkt worden of hun haar laten vlechten en er is een nagelstyliste.

Het belooft een ongedwongen gezellige laagdrempelige Boerendag te worden, waar men kan kennismaken met het Senpathieke woonproject of waar men gewoon kan komen om een dagje rond te brengen op een gezellige plek. Buiten is er ook van alles te beleven: Er zullen in de hooiberg schapen worden geschoren. De wol van deze schapen wordt ter plekke gebruikt voor het vilten van wol.

Sinds de start in november 2017 wonen er op de Baron van Nagellhoeve aan de rand van Kockengen aan Laag-Nieuwkoop vier vaste bewoners. Elke doordeweekse avond zijn ze te vinden aan tafel om gezamenlijk de maaltijd te nuttigen, niet zelden nadat de senioren die er wonen zelf groenten uit de tuin hebben gehaald en klaargemaakt. Heleen van der Waal: de groentetuin wordt, als het even kan, met elkaar onderhouden. We eten graag vers en wat het seizoen ons biedt."

"We hebben een plek willen creëren waar men zich welkom voelt. Er is juist bij senioren behoefte aan samenleven met anderen in het buitengebied. Vooral het samen eten ervaren we als een grote meerwaarde in ons woonproject." Sinds kort is de groep aangevuld met nog een bewoner, een herdershond. Eén van de bewoners is dol op honden. Omdat Corné en Heleen van der Waal al eens over de aanschaf van een hond nadachten was dit een mooie gelegenheid om op zoek te gaan. Nu maakt Kai deel uit van het geheel en beleeft iedereen veel plezier aan hem.

De opbrengsten van workshops en andere activiteiten komen ten goede aan de voorzieningen voor de bewoners van Senpathiek Wonen. Omdat de Baron van Nagellhoeve aan een natuurgebied grenst en er niet heel veel parkeergelegenheid is wordt de bezoekers aan de dolle Boerendag aangeraden om met de fiets te komen. Voor informatie en aanmelden voor de workshops: www.senpatiekwonen.nl en 06-40437848.

Meer berichten