Militairen in Stichtse Vecht; de expositie Weerbaar Water legt uit waarom zij in Stichtse Vecht waren. Eigen foto
Militairen in Stichtse Vecht; de expositie Weerbaar Water legt uit waarom zij in Stichtse Vecht waren. Eigen foto (Foto: )

Expositie Weerbaar Water in bibliotheek

Maarssenbroek - Militairen in Stichtse Vecht? Nee, niet nu. Maar 100 jaar geleden wel. Toen hielpen ze in en achter de Nieuwe Hollandse Waterlinie om Nederland buiten de Eerste Wereldoorlog te houden. De bibliotheek in Maarssenbroek geeft hier vanaf afgelopen maandag tot 6 juni aandacht aan door ruimte te geven aan de expositie Weerbaar Water.

Kort en bondig wordt met veel fotomateriaal uitleg gegeven over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het verhaal is bijzonder, het speelde zich grotendeels af in onze gemeente en toch is het bij velen onbekend. Met Weerbaar Water ondersteunen de Historische Kringen van Maarssen, Breukelen en Loenen twee jaar lang de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot UNESCO Werelderfgoed. Zo bijzonder is deze 85 km lange waterlinie die voor 28 km in onze gemeente ligt. Deze waterlinie is een erkend historisch militair erfgoed en veel delen van deze linie zijn toegankelijk en liggen vaak in mooie natuurgebieden.

De expositie die interessant is voor iedere bewoner van jong tot oud is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Maarssenbroek. Daarna gaat deze expositie door naar een andere kern van de gemeente Stichtse Vecht.

Meer berichten