Hans van Bemmel leidt op zondag 19 mei het publiek rond bij Goudestein en Doornburgh in Maarssen. Foto: Vechtstreekmuseum
Hans van Bemmel leidt op zondag 19 mei het publiek rond bij Goudestein en Doornburgh in Maarssen. Foto: Vechtstreekmuseum (Foto: )

Rondleiding door parken Goudestein en Doornburgh

Maarssen - Hans van Bemmel kent zowel Goudestein als Doornburgh als zijn broekzak en zal deelnemers op zondag 19 mei om 14.00 uur al wandelend rondleiden door de parken van deze twee buitenplaatsen en onderweg stil staan bij tal van monumentale objecten evenals vele wetenswaardigheden over de landschapsparken. De wandeling start bij het Vechtstreekmuseum en eindigt daar ook weer na ongeveer 1,5 uur.

Goudestein is één van de eerste buitenplaatsen langs de Vecht. Rondom het huis, wat is gebouwd in neoclassicistische stijl, ligt een fraai landschapspark. Het park bestaat uit gazons, boomgroepen en vijvers. Op het terrein van de buitenplaats Goudestein is ook de orangerie te vinden en de voormalige buitenplaats Silverstein. Doornburgh ligt ten zuiden van Goudestein. In de eerste helft van de 19d eeuw kregen bos en park een landschappelijke aanleg met bosschages, gazons, weilanden en vijvers. Bij Doornburgh horen een statig landhuis, twee bijgebouwen, een timmermanswoning, een ijskelder en twee hekken. Wie wil deelnemen aan deze door het Vechtstreekmuseum georganiseerde rondwandeling kan kaarten bestellen via de website www.vechtstreekmuseum.nl. De prijs is 8,25 euro per persoon. Voor of na de rondwandeling kan men optioneel het Vechtstreekmuseum bezoeken.

Meer berichten