Duo Bilitis speelt Romeo & Julia bij Nyenrode in Breukelen op zondag 12 mei. Foto: Eric Brinkhorst
Duo Bilitis speelt Romeo & Julia bij Nyenrode in Breukelen op zondag 12 mei. Foto: Eric Brinkhorst (Foto: eric brinkhorst)

Duo Bilitis speelt Romeo & Julia op Nyenrode

Breukelen - Duo Bilitis speelt Romeo & Julia op zondag 12 mei om 15.30 uur op Nyenrode in Breukelen. Duo Bilitis bestaat uit Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) en Eva Tebbe (harp en stem). Er is een nieuw programma van dit vermaarde duo met sprookjesachtige vertellingen en vrolijke thema's over de liefde: de liefde van Romeo en Julia. Met muziek van Sergei Prokofiev en Benjamin Britten.

De musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een heel nieuw repertoire gecreëerd met hun arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen. Het geluid van een nieuwe generatie musici is gevat in een serie van vier zondagmiddagconcerten in het Koetshuis op het historische landgoed van Nyenrode. Met deze serie zet het landgoed haar deuren open voor het publiek van Stichtse Vecht en omstreken.

De concerten worden geprogrammeerd door Stichting Kamermuziek Amsterdam (KAM). Voorafgaand aan het concert is er een informatieve rondleiding door het kasteel Nyenrode. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 uur voor het Koetshuis. Meer informatie en tickets: www.kamconcerten.nl.

Meer berichten