Willianne, Loes en Mirjam Veen zijn onderdeel van de organisatie van de avondvierdaagse in Maarssen. Tekst: Danny van der Linden, foto: archief familie Veen
Willianne, Loes en Mirjam Veen zijn onderdeel van de organisatie van de avondvierdaagse in Maarssen. Tekst: Danny van der Linden, foto: archief familie Veen (Foto: Archief fam. Veen)

Organisatie bijna klaar voor avondvierdaagse Maarssen

Maarssen - Over enkele weken zullen weer talloze Maarssenaren hun beste beentje voor zetten tijdens de avondvierdaagse. Het is de vijfenveertigste keer dat deze gezellige en sportieve traditie wordt gehouden in Maarssen.

Hoeveel deelnemers er exact mee zullen doen is nog niet te zeggen. In het verleden deden er ongeveer tweeduizend deelnemers mee aan de wandeltochten. "En vorig jaar deden er uiteindelijk honderdvijftig mensen meer mee dan daarvoor", zegt Mirjam Vos, die al sinds haar jeugd deel uitmaakt van de organisatie. "Ik tel nooit zo vroeg de mensen die zich opgeven. Misschien is dat wel een soort bijgeloof."

Of het daar aan ligt of niet: feit is dat de Maarssense avondvierdaagse altijd zonder grote problemen verloopt. "We hebben dan ook een ervaren organisatie", legt Vos uit. "Bovendien zijn de meeste vrijwilligers al jaren actief bezig met de avondvierdaagse waardoor er een duidelijke taakverdeling is ontstaan." Ongeveer zeventien vrijwilligers houden zich jaarlijks bezig om de wandelsporters in Maarssen vier prettige avonden te bezorgen. Vast onderdeel hiervan is de muzikale omlijsting tijdens de slotavond van het sportieve evenement. "Het muziekkorps zorgt altijd voor een feestelijke sfeer", vindt ook organisatrice Mirjam Vos. "We leggen hen altijd al een jaar van tevoren vast. Dat moet ook wel, want in deze omgeving zijn muziekkorpsen schaars."

De avondvierdaagse van 2019 belooft een extra feestelijke editie te worden. "Het is al de 45e keer dat het in Maarssen wordt georganiseerd", legt Vos uit. Ook de toezegging dat burgemeester Yvonne van Mastrigt aanwezig zal zijn is binnen organisatie met gejuich ontvangen. "Dat geeft het geheel toch wat extra's", aldus Mirjam Vos, die de organisatie met de paplepel ingegoten heeft gekregen en nog steeds intensief met haar familie samenwerkt om alles in orde te krijgen. Overigens kunnen mensen zich nog tot aan de startavond opgeven om deel te nemen aan de vierdaagse. Aanmelden kan via: https://avondvierdaagsemaarssen.nl.

Meer berichten