Inez van Oord geeft op maandag 13 mei een lezing in Vreeland. Tekst: Joke Stapper, foto: Chantal Ariens Photography
Inez van Oord geeft op maandag 13 mei een lezing in Vreeland. Tekst: Joke Stapper, foto: Chantal Ariens Photography (Foto: @Chantal Ariens Photography)

Sterren van Vreeland: Inez van Oord

Vreeland - Sterren van Vreeland nodigt inwoners uit voor de eerste lezing in de serie 'De Vreelander creëert'. Carien Westerveld interviewt Vreelanders met als onderwerp: creëren, hoe zet je een idee om in werkelijkheid. Op maandag 13 mei is Inez van Oord uitgenodigd voor de lezing die plaatsvindt in het Dorpshuis in Vreeland.

Inez van Oord werkte als journalist voor verschillende kranten toen ze haar eerste tijdschrift bedacht: Seasons. Het werd en het is nog steeds een succes, maar Van Oord voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Ze deed onderzoek en kwam uit bij een zoektocht in zichzelf die ze later nog vaker herhaalde. Inez van Oord: "Ik kijk naar mijn waarden als een innerlijk kompas. Mijn uitgangspunten, mijn kernwaarden geven richting aan mijn doen en laten."

Een nieuw magazine kwam hier uit voort: Happinez. De titel werd samengesteld uit verbinding tussen deze waarden en haar eigen naam. Inmiddels is het alweer een aantal jaren geleden dat ze afscheid nam van het tijdschrift. "Er komt een tijd dat je ergens een punt achter moet zetten. Gelukkig kan ik dat wanneer ik vind dat de tijd ervoor gekomen is." Inez van Oord vond, dankzij dit besluit tijd om een boek te gaan schrijven. Sinds twee jaar woont Inez van Oord nét buiten Vreeland. "Toen ik dit huis zag, voelde ik op slag dat het een goede plek voor mij was. Ik kijk uit op de Loenderveense Plas, geniet er van een prachtig uitzicht. Hier vond en vind ik rust om met nieuwe activiteiten bezig te zijn". Met haar broer Jos, die opgeleid is als klassiek theoloog ging ze in gesprek over de Bijbelverhalen van vroeger. Samen pakten ze een traditie op naar aanleiding van de waarden die ze van thuis meekregen. "Lezen, luisteren, interpreteren en doorvertellen maken deel uit van het proces waardoor het boek ontstond." Het boek Rebible was het gevolg van deze spirituele zoektocht. Naar aanleiding van het succes van het boek reisde ze met haar broer Jos door het land om lezingen te verzorgen.

Na haar afscheid van Happinez schreef Inez van Oord haar eerste boek: 'Als jouw leven een cirkel is, waar sta jij dan?' Het boek werd in 2016 gekozen tot het beste spirituele boek van het jaar en is inmiddels in het Frans en in het Spaans vertaald. De inhoud van dit boek staat centraal tijdens de lezing in het Dorpshuis in Vreeland. Inez van Oord vertelt over haar eigen waarden en de zoektocht naar haar innerlijk proces. De lezing van de Sterren van Vreeland wordt gehouden op 13 mei om 20.00 uur in het Dorpshuis Fetha in Vreeland. Entree is 5 euro. Na afloop zijn de boeken van Inez van Oord te koop die zij zal signeren.

Meer berichten