Groei en Bloei Vecht en Venen houdt in juni een tuinenexcursie.
Groei en Bloei Vecht en Venen houdt in juni een tuinenexcursie.

Jaarlijkse tuinenexcursie

Breukelen - Groei en Bloei, afdeling Vecht en Venen, houdt donderdag 13 juni haar jaarlijkse tuinenexcursie. Aanmelden voor deze excursie kan nog tot 10 mei. De tuinexcursie begint die dag om 08.30 uur, deelnemers vertrekken met de touringcar vanaf de Markt in Breukelen.

"De eerste tuin die we gaan bezoeken is de tuin van de familie Van de Put in Oldebroek. Dit is een heel bijzondere en inspirerende tuin. Naar Engelse voorbeelden hebben Jenny en Beerd van de Put in hun tuin van 4.000 m2 verschillende follies gebouwd en dit geeft geheel een Aziatische uitstraling.

De grote verzameling tropische kuipplanten samen met de waterpartijen, beekjes, grotten en rotspartijen doen denken aan verre vakantielanden. Bij aankomst krijgen we koffie of thee met koek."

Daarna bezoeken de deelnemers tuin Ons Erf in Vaasen van de familie Sterken van 4.000 m2. Het ligt bij een natuur- en recreatiegebied en bestaat uit een rozentuin, bloemborders op kleur, grassenborders om een grote natuurlijke vijver, groente- en kruidenhofje, bongerd en een dierenweide. Ook is er een vijver voor koivissen. Hier gebruiken we de lunch. Er zijn in deze tuin planten te koop."

"Na de lunch vertrekken we naar Kwekerij 't Binnenland in Hulshorst. Ruim 30 jaar geleden gestart als tuincentrum met een gangbaar assortiment tuin- en perkplanten, is de kwekerij in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bedrijf met een assortiment van meer dan 1.200 soorten, waarvan 250 soorten Phloxen en 150 verschillende Salvia's. Dit is de grootste collectie Phloxen van Nederland. Willem Wajer, de eigenaar, is altijd 'op de tuin' te vinden en ontvangt ons graag met een kop koffie."

Erf Klein Rassert in Hoevelaken is een landelijk gelegen tuin, middenin een slagenlandschap. Ruimte en rust kenmerken erf en tuin, tezamen 5.400 m2 groot. Deze nog betrekkelijk jonge tuin ligt bij een 125 jaar oude boerderij en een later gebouwd woonhuis. Middelpunt is een groot gazon met paddenpoel, omringd door mooie borders. De wandeling voert langs het bakhuisje, hooitas, waarin kerkuilen nestelen, door hagen omgeven tuingedeelten, boomgaardjes en vogelbosje waar stinzenplanten bloeien in het voorjaar. "Voordat we weer richting huis gaan krijgen we hier nog een afscheidsdrankje en een hapje. We hopen rond 19.00 uur in Breukelen te zijn."

Meer informatie over kosten e.d. en aanmelden via: Herma van Vliet, tel.: 0294-233632 of hermavanvliet@gmail.com.

Meer berichten