De inschrijving is geopend voor de 12 kernen toertocht vanuit Maarssen. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht
De inschrijving is geopend voor de 12 kernen toertocht vanuit Maarssen. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht (Foto: )

Inschrijven voor tweede editie 12 kernen toertocht

Maarssen - Na de succesvolle eerste editie met ruim 260 deelnemers is op 30 juni de tweede editie gepland van de 12 kernen toertocht. De opbrengst van de fietstocht gaat naar het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 of 80 tot 100 km. De startlocatie is Park Goudestein in Maarssen en er wordt onderzocht of er ook in Loenen kan worden opgestapt. De inschrijving is al geopend.

De fietstocht wordt georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht samen met Wieler Tourclub Maarssen, sportvereniging LBNK en Tourclub Breukelen. Dit jaar sluit tevens CTC Ankeveen en Wielervereniging Vreeland aan bij de organisatie. De lange afstand komt langs alle 12 de kernen in de gemeente. De exacte lengte is nog niet bekend. De startlocatie is Park Goudestein in Maarssen, waar wordt samengewerkt met het Vechtstreekmuseum. Omdat Stichtse Vecht een uitgestrekte gemeente is, wordt onderzocht of er ook in Loenen gestart kan worden. Zo kunnen fietsers in het noorden van de gemeente dichterbij huis opstappen en pauzeren in Maarssen.

Sportpunt Stichtse Vecht wil met de toertocht sporten en bewegen stimuleren en geld ophalen en aandacht vragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat kinderen tot en met 17 jaar kunnen sporten. Het helpt bij het betalen van de sportclub en -attributen als ouders dit niet kunnen betalen. De inschrijven is geopend op www.sportpuntstichtsevecht.nl/fietstocht. Kosten voor deelname zijn 5 euro, een extra bijdrage is ook mogelijk.

Meer berichten