Lekker vies worden in de Struintuin Maarssen, die vandaag, woensdag 8 mei, geopend wordt. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht
Lekker vies worden in de Struintuin Maarssen, die vandaag, woensdag 8 mei, geopend wordt. Foto: Sportpunt Stichtse Vecht (Foto: )

Lekker vies worden in de Struintuin Maarssen

Maarssen - Ontdekken, hutten bouwen, avonturen beleven, en bovenal: lekker vies worden. Dat kan vandaag, woensdag 8 mei, tijdens de feestelijke opening van de 'Struintuin Maarssen' in het wijkpark van Maarssenbroek. Om 14.30 uur opent Wilde Bras, de vaste bewoner van de Struintuin, samen met wethouder Veneklaas en de kinderburgemeester de Struintuin voor alle kinderen uit Stichtse Vecht. Ouders zijn ook welkom.

Woensdag 8 mei zijn er vanaf 14.30 uur volop activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ze hun eigen moddermasker maken, een hut bouwen en een eigen ansichtkaart knutselen. Laarzen en oude kleding zijn aan te raden. Kinderen kunnen deze dag lid worden van de struintuinclub. Maar daarvoor worden ze wel eerst getest. Als ze de tien uitdagingen op hun strippenkaart goed weten te volbrengen, worden ze door Wilde Bras ingewijd in de struintuinclub. Aanmelden is niet nodig. De Struintuin ligt in het wijkpark van Maarssenbroek naast het Milieu Educatief Centrum. Voor hen staat er een hapje en drankje klaar. De Struintuin Maarssen is tot stand gekomen binnen het project 'Gezonde Buurten'. Dit is een samenwerking tussen Jantje Beton, het IVN en de gemeente Stichtse Vecht. Bij de realisatie en opening is ook het Milieu Educatief Centrum een belangrijke partner.

Meer berichten