Stefan van der Born en zijn zoon Siem wonnen op Tweede Paasdag de hoofdprijs van het Rad van Avontuur: een Efteling-cadeaukaart van 200 euro. Foto: Claudine Ester
Stefan van der Born en zijn zoon Siem wonnen op Tweede Paasdag de hoofdprijs van het Rad van Avontuur: een Efteling-cadeaukaart van 200 euro. Foto: Claudine Ester (Foto: Claudine Ester Slinger)

30-jarige kinderboerderij heeft hulp nodig

Maarssen - De dertigjarige kinderboerderij De Vechtse Hoeve houdt momenteel een plankenactie om een nieuw hoofdgebouw te kunnen realiseren. Beheerder Chris Ester: ''De kinderverjaardagen in onze feesttent zorgden voor een groot deel van onze inkomsten. We moesten deze helaas afbreken, waardoor ons plan voor een nieuw hoofdgebouw in een stroomversnelling is geraakt. Wij hopen hier op korte termijn aan te beginnen. Maar de subsidie die we ontvangen is kortweg onvoldoende'', laat Ester weten.

''In 2018 kregen wij bijvoorbeeld 27.750 euro, terwijl Otterspoor in Maarssenbroek 41.625 ontving. Het verschil wordt volgens de gemeente veroorzaakt door de bezoekersaantallen. De fractie van Lokaal Liberaal wil meer duidelijkheid en heeft vragen gesteld aan het college. Intussen worden wij heel creatief en mensen denken met ons mee. Als je bijvoorbeeld meespeelt met de VriendenLoterij, kun je er voor kiezen De Vechtse Hoeve te steunen. De helft van je lotprijs gaat direct naar de kinderboerderij. Kleuters van De Klaroen hebben voor ruim 3.100 euro bij elkaar gelopen, en van de Bazar Open Hof mochten we 1.850 euro ontvangen."

Eén of meerdere planken sponsoren voor 12,50 euro per stuk: NL67INGB0000657347, t.n.v. Stichting Kinderboerderij Maarssen, o.v.v. Samen bouwen.

Meer berichten