Op zaterdag 4 mei wordt in Breukelen de kunst- en boekenmarkt gehouden. Beeld: Koos Beemsterboer
Op zaterdag 4 mei wordt in Breukelen de kunst- en boekenmarkt gehouden. Beeld: Koos Beemsterboer (Foto: )

Schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en heel veel boeken

Breukelen - De kunst- en boekenmarkt van Breukelen wordt gehouden op zaterdag 4 mei van 10.00 tot 16.00 uur op de Kerkbrink. "Uit heel Nederland komen kunstenaar en boekenverkopers naar deze markt", aldus kunstschilder Koos Beemsterboer.

Op de kunst- en boekenmarkt in Breukelen zijn onder meer schilderijen in alle kleuren en maten te zien: van abstract tot modern, maar ook traditioneel en in zwart/wit. "Daarnaast zijn er pentekeningen te vinden en sieraden van goud, zilver en titanium. Ook is er keramiek in alle vormen en maten en textiele werkvorming te zien. Bovendien zullen marmeren en bronzen beelden niet ontbreken op deze kunstmarkt", legt Beemsterboer uit.

"De kunstenaars staan zelf bij hun kraam, zodat bezoekers in discussie kunnen gaan over waarom en hoe ze het kunstwerk hebben gemaakt. Op het terras mag u gerust even een kopje koffie of wat sterkers nuttigen. Musea en galerieën zijn op 4 mei in Breukelen ook open. Dit alles is zeker een bezoek waard", stelt Koos Beemsterboer.

Ook antiquaren komen naar Breukelen en staan op de Kerkbrink om hun mooiste boeken tentoon te stellen en eventueel te verkopen. "Ze nemen onder andere plaatjesalbums van bijvoorbeeld Verkade, Hille, Judaïca mee ken strips zijn ruim aanwezig van onder andere Kuifje, Suske en Wiske, Dick Bos, Donald Duck en vele anderen strips."

Daarnaast zijn op de boekenmarkt romans, reisgidsen, detectives, kookboeken (nieuwe en tweedehands), literatuur, tuinboeken en kinderboeken te vinden. Koos Beemsterboer: "Misschien kunt u hamsteren voor de vakantie of voor op uw terras of balkon". De kunst- en boekenmarkt is gratis te bezoeken. "En op loopafstand kunnen bezoekers gratis parkeren."

Meer berichten